Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Monday, August 1, 2011

amarahku.

bila marah. semua ayat haprak keluar macam air terjun dari mulut.
aku mengaku. aku x penah cakap lembut.
mesti mencarut.
1 hari tu x sah lau x mencarut.
cuma kalau aku pose je mulut aku baik.

kadang2 sebab mulut ni la hati orang lain sakit.
memang aku ckp "ade aku kesah??"
tp hakikatnye, dalam lubuk hati aku.
aku menyesali tau tak!
aku fikir perasaan orang.
aku duk dlm bilik, fikir balik, knape aku ckp macamtu kat org.
hati budak tu cane la skg.terase ke ngan aku.
aku fikir sume tu.
aku x bodohla.
sebab aku pun ade hati.

tapi. mulut. alah bisa tegal biasa.
bila marah, ego berada di tahap paling maksimum!
semua orang macam tu.
cuma hati bersih je dapat kawal.
maaf, hati aku kurang bersih. ishk~

aku sakitkan hati orang.
tapi aku x pujuk.
sebab ape? sebab aku bukan jenis reti pujuk
memang aku akan ignore je dia.
sape suh terasa kan?
tapi...aku berfikit. hati tu. mane leh bawak main.
tapi, tetap sukar jugak aku nak memujuk.
sebab aku bukan jenis kaki pandai pujuk.

bila aku pujuk.
tu bermakna hati aku berada pada tahap paling minimum.
aku buang ego aku.
aku lembutkan hati aku.
*walaupun kekok!!
aku pujuk sebab aku sayang.
penah tgk aku pujuk org lain?
sorry bro. 'no!'

tapi. sebab skrg ni i'm out of mood.
macam biasa. sekali lagi akan melukakan orang.
aku teringat yang aku penah bertanyakan soalan ni.
"agak² kau akan sakit balik x kalau kite gado lak lepas ni?"
terngiang² kat kepala hotak aku ni.
rase macam nak tampar mulut, sebab masin sgt!
realiti. it happen!
betul aku x sangka. akan jadi lagi bila aku peyed.
that shit u know. aku x nk pun menda ni jadi.
tapi. kau kena faham. ini aku.
dan aku x tau kenapa mangsa tu,kau.
maaf.

tp kali ni, puncanya kecik sgt.
cuma aku rase macam orang bodoh.
buat muka bodoh semalaman.
kau? kau boleh pulak tipu aku.
terang² yg kau tipu aku.depan mata aku der!
hish. aku x nk kenang balik lah.
sbb cite dye mmg remeh sgt.
kena plak masa aku peyed. terbaeklah!
agak emo. sangat emo. terlalu emo.
maaf jugak.

kalau kau baca artikel ni.
aku mintak maaf. aku bukan kawan yang baik.
mungkin kalau kau baik ngan aku lepas ni,
kau akan terluka lagi.
kau sakit lagi.
aku x nk kau sakit.
jadi. tengoklah cane. just go with the flow.
bila aku x de, kau x kan dgr da makian aku.
biase la. aku dah dapat title 'si mulut puaka'
jadi kau akan lebih tenteram.
tak perlu takut lg yg aku akan sound ko macam slalu.
kau jgn risau. kau ade raamai lg yg sygkan kau.
sape org tu? aku x yah ckp la. kau seniri tahu.
so. hope u enjoy ur day, without me.
thanks sebab bagi aku rase erti sayang.
thanks jugak sebab bagi aku menyayangi kau.
sampai kadang² aku agak terpesong.
tapi sumpah, aku sayang kau.
sebab aku sayang la aku jd macam ni.
kau tahu kn? aku pnah ckp kt kau haritu.
maaf sgt². mungkin kau akan terasa gilaaaa kat aku lepas ni.
jauh dari aku.
tido malam sorang².
x dpt kish kau da.
x dpt bau rambut kau da.
uh. banyak kenangan aku same kau.
aku x kan lupekan.
tapi. aku bukan kawan yang baik.
mintak maaf!
aku mengaku dengan jujurnya.
aku x suka menipu kalau dalam bab² hal camni.
jage diri kau baik². jgn murung. hepi beb!
banyak lagi hari kau nak kena tempuh.
kuatkan iman. amalan tu, penuhkan.
ingat pada siDia.
hope kau faham. n, aku minta maaf.
sebab aku dah banyak sakitkan kau, sayang.

aku rase post aku kali ni la paling panjang.
time2 malam ni la plak otak aku ligat.
ligat semacam.

so. renung²kan dan selamat beramal.

No comments: