Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Wednesday, August 17, 2011

blog baru.. blog baru!!


BERTUKAAARRR!!

click here :

tu blog baru aku.
blog ni, dah x syg tuan.
dia nak sgt suh aku buang.

ok.ok. aku buang.
sbb merepek2 da jd kt blog ni.

kesian...

so..jgn lupa folo :)
timakaseh!

blog baru.. blog baru!!

BERTUKAAARRR!!

click here :


tu blog baru aku.
blog ni, dah x syg tuan.
dia nak sgt suh aku buang.

ok.ok. aku buang.
sbb merepek2 da jd kt blog ni.

kesian...

so..jgn lupa folo :)
timakaseh!

Tuesday, August 16, 2011

Budak! heLp!


Budak. tolong mummy!!
kenape sidebar mummy turun bawah?

da penat cek html code tu.
#sidebar-wrapper la...mcm² wrapper lg lah :P

pening suda.. budak, tolong.

dah tanye org lain, diorg sume geleng.

Monday, August 15, 2011

malu nak cakap.

bulan puasa ni, ape yang kena ikat?
"syaitann!!!"

betul. bijak skali jwpn itu.

kalau syaitan yang kena ikat, siapa yang ganti setan?
"nafsu!!"


wah bijaknya anak² sumua.

kesimpulannya disini, nafsu aku bulan puasa ni melonjak-lonjak.
tak tau nak kawal camne.
susah tahu!!


tak dipanggil mahupun diseru.
autometik, suis dipetik. ON!
arrghh. payah na tahan :P



nafsu banyak kategorinya.
korang pk sniri lah :)


Saturday, August 13, 2011

si buncit yg gembira dgn makanannya.


tadi kan. tadi tadi tadi... kan.
kite en.. kite kite kite..kite kan.
bebuka poasa kat hoteeeellll.
ngehhh ngehhh ≧^◡^≦

ngan dokter dokter. ٩(●̮̮̃•)۶
hensem :P

Hotel Permai Inn Kuala Terengganu destinasinya.
pelbagai makanan dihidangkan.
aneka juadah tersedia.
*ayat bajet macam nak raya dah.

sungguh! banyak sgt mkanan.
dari yang manis masin pahit masam sumua ada.
perut ni, perut ni, macam na meletoppp.
bulat sgt.
ok ok, kali ni aku mengaku.
aku dah buncit. erk =.=''
tp itulah hakikat.

mak aku kata :
"bulan poasa ni makan ikut had, jgn ikut nafsu.
nanti membazir, jd kawan setan.
satu²nya setan yang terlepas dr ikatan bulan poasa ni, kau lah :P"

dasat kn stetmen mak aku. nasib tu mak.
ishk....makan dalam. :P

so. ni gamba yg kami sempat snap.
gamba si budak buncit. kehkehkeh.
maafla, sumua ta snonoh punya.
x reti la nak amik gamba comel².
pooddah!


(besame ms kimchee *pelik nama macam makanan korea yg masam2 tu. )

(ad, nomei si syaz, echalok, jajai)

(begamba sebentar besame vanidah :P)

(amacam? nampak sedap kn. sbb sedap la aku jd buncit tahu tak!)

(dengan sara si monchet)

(sedap kan? pecaye x, sumua ni licin. kami tak membazir!)

(aku credit pic ni. sape snap nih??? tengkiu weh, aku nampak cantik. haha)

(muka kenyang yang happy)

(dengan echa si boyot, cha pandai kau cover aku munye prut!)

(ok fine, dlm byk² pic, ni la yg paling sopan. tengs :P )


happy sioooott. perut kenyang!
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki :)

(▒)(▒)
(▒)(♥)(▒)
(▒)(▒)

ஜ۩۞۩ஜ

sahur dan puasa.


selamat bersahor kalian :)

harini sahor nestum je.
nestum sejuk lak tuh.
aku bajet panas, rupanya sejuk.
tak sior tekak aku nak nelan.
aicicah!!

salunye saho dgn membe mkn nasik sepinggan.
ni pinggan pon x de, nasi pon xde.
mls nak amik.
sbb da agak telambat.
nanti bunyi azan, mencekik la kau nak habiskan nasik.

kita mkn saho nasi dlm pinggan kena bagi habis,
sebab mak aku kata :
"licinkan makan saho, nanti tghari prut krukk krukk"
a'aa la. aku mengaku teori ni agak betul.
sbb pernah x habis mkn time saho, sbb tekak loya sgt.
then siang haru perut rse berangin semacam je.

nasihat aku sebagai nurse,
"kalau da tahu gastrik tu, bangun2 la sahor.
telan ubat gastrik korg tu skali."

Alhamdulillah, aku da puasa 6 hari lengkap.
mane 6 hr lg?
aku raya laa...haha. awal2 dah tinggal.
semoga rezki aku pnjg dpt habiskan puasa ni dengan jayanya.
Aminn :)

chaiyok!

Friday, August 12, 2011

credit to my budak :)

credit to : naz

thengs sbb ajar mummy.
perh.
da tertarik lak nak wat mende ni.

so, merujuk perkara diatas,
banner pertama yang saya hasilkan.
agak messy.
sebab x bape paham lg.

takpe. nanti kite paham²kan lagi.
smoge dapat melawan tokey!
haha :)

Thursday, August 11, 2011

kenape ye?


kenape ea?
kite kne ade sifat pemarah?

macam x best la. sebab sifat ni da macam menguasai aku.

tak suke!

bole tolong x? pegi main jauh2!


❀◕ ‿ ◕❀  



❀◕ ‿ ◕❀  
senyum dan senyum.
tak perlu kata apa².
senyum.

orang gila je senyum kalao ade msalah.
nmpk aku hepi kn?
dlm otak aku korg nmpk x?

cuma aku mls nk pk je.
lantakkan. letak tepi.
sbb tu aku dpt kawal prob aku.

dekatkan hati kepada siDia.
berdoa. minta la ape pon.
Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita.
apa yang terjadi, sume tu takdir.
lumrah kehidupan.

kita sebagai hambanya.
jgn sesekali cepat melatah.
setiap kejadian ade hikmahnya

^( '-' )^

Alaha apela nasib ಥ_ಥ

haii nasib. nasib. nasib.
bala bala.
ύ.ὺ

bukan menyampah. bukan benci jugak.
tapi. tak faham lah???
(►.◄)

aku rase macam aku dah buat kesalahan besar gila.
aduhai, rase sumpah nak mencarut.
nasib kau bulan puasa.
aku tahan!
≧ω≦

tu la org kate.
dah ludah nak jilat balik.
pk dulu sblum wat pape.
skg? rugi diri sniri.
⊙_☉

aku tak marah. tp macam LOSER la.
tau x? LOSER!
fedup la.
sbb ni melibatkan hati org.
aku dah macam hancurkan hati org tu kt seseorang.
(╥﹏╥)

peringatan la kn, lain kali bila aku tanya, jawab jujur la.
jgn jawab ikut sedap otak je.
aduhai. bala bala.
٩(×̯×)۶


buat sidia yang telah kena tengking :

"aku sorry lah. bukan niat aku nak tengking, tapi kau annoying la. sumpah gelabah.kau ni mcm budak² yang baru nak belaja becinta.aku tak marah kau, tp..haishh taktau la aku nk explain ape lg. aku tak salahkan kau. tp kot ye pun, saba la skit, jgn tau nk desak pakse aku je. aku byk lg keje nk buat la dr nak setelkan hal kau. aku ikhlas tolong kau. kau ade telor, ape gunanye telo kau?? guna la! jd jantan skit. ni hal umah tangge pon nak aku setelkan. kalu aku mak mentua kau takpe gak. sorilah, aku lancau ckit, aku juz nk bg kau sedar, bukannye nk marah kau.sorry lah bro!"

hesh..sian budak tu.
ok.

ni untuk yg merindui si dia yg kena tengking :

"aku taktau la. dah bebuih mulut aku. aku tak marah kau! firstly nk ckp, AKU TAK MARAH KAU, jgn slh faham lak. cuma aku nk kau sedar. bila ade depan mata, syg sungguh² la, jgn buat mcm org suruhan. dye ikut sume ckp kau sbb dye syg kau. kau x reti nk hargai ke? ape yg aku tau la kn, setiap brg yg diberi kt kite, sumenye ikhlas. tak payah nak bg balik la pulang balik la. budak kecik pon tau nak hargai brg pemberian org tersyg tau tak. mmg laser, tp nk wat cane. aku x suke tgk ko monyok sbb ni. kes ni da mcm 1 crite tu tau x, crita KISAH RUMPUT. hargai la. bila dah takde baru nak tecari2. aku bukan x nk tolong korg dah. tp aku sniri pon da byk wat mslh dlm hbungn korg ni. aku rse mcm da runtuhkan umah tangga org tau tak! heshhhh.... lepas bace ni ko jgn nak tarik muka lak. aku just nak post dlm blog sbb nk bg kau bce tiap2 hari. untuk kau sedar tentang kepentingan menghargai orang tersayang sementara ada. hargai! susah nk jumpe laki camtu. dye sanggup buang ego dye hnye x nk bg ko berapi. tau tak? BUANG EGO! tu benda paling memalukan bg sorg laki. tp laki tu?? dye x kesah pon. ok la, psl yg ko kte ko sakit tu, dye ade kesah?? sumpah dye x kesah. dye trime ko seadenye. npe la ko still x nmpk keluhuran dan kelurusan dye tu? haduhai..tolong la kawan. susah da aku nak amik blik hati dye lepas aku tengking dye haritu. malu la aku. aku da buatkn kpecayaan dye slme ni kt aku da hilang. nasib nasib. bebuih mulut aku. last skali, HARGAI!!"

sekian, terima kaseh.
macam tu la kisah si rumput.

"BERSYUKURLAH.."
✿◕ ‿ ◕✿

Monday, August 8, 2011

puasa.

beb. perh. nk tau 1 cerita?
ceritanya.......

awal² puasa aku dah raya 6 hari!!

hahak. tu je critanye.
tatau ape da nak post.

lots of love,
(¯`v´¯)
.`·.¸.·´ ?
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸ Ain


p/s : selamat beribadat di bulan ramadhan yang mulia ni :)


Monday, August 1, 2011

ter'tunchin. thx nera ♥



Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

~~~ ♥ ~~~

amarahku.

bila marah. semua ayat haprak keluar macam air terjun dari mulut.
aku mengaku. aku x penah cakap lembut.
mesti mencarut.
1 hari tu x sah lau x mencarut.
cuma kalau aku pose je mulut aku baik.

kadang2 sebab mulut ni la hati orang lain sakit.
memang aku ckp "ade aku kesah??"
tp hakikatnye, dalam lubuk hati aku.
aku menyesali tau tak!
aku fikir perasaan orang.
aku duk dlm bilik, fikir balik, knape aku ckp macamtu kat org.
hati budak tu cane la skg.terase ke ngan aku.
aku fikir sume tu.
aku x bodohla.
sebab aku pun ade hati.

tapi. mulut. alah bisa tegal biasa.
bila marah, ego berada di tahap paling maksimum!
semua orang macam tu.
cuma hati bersih je dapat kawal.
maaf, hati aku kurang bersih. ishk~

aku sakitkan hati orang.
tapi aku x pujuk.
sebab ape? sebab aku bukan jenis reti pujuk
memang aku akan ignore je dia.
sape suh terasa kan?
tapi...aku berfikit. hati tu. mane leh bawak main.
tapi, tetap sukar jugak aku nak memujuk.
sebab aku bukan jenis kaki pandai pujuk.

bila aku pujuk.
tu bermakna hati aku berada pada tahap paling minimum.
aku buang ego aku.
aku lembutkan hati aku.
*walaupun kekok!!
aku pujuk sebab aku sayang.
penah tgk aku pujuk org lain?
sorry bro. 'no!'

tapi. sebab skrg ni i'm out of mood.
macam biasa. sekali lagi akan melukakan orang.
aku teringat yang aku penah bertanyakan soalan ni.
"agak² kau akan sakit balik x kalau kite gado lak lepas ni?"
terngiang² kat kepala hotak aku ni.
rase macam nak tampar mulut, sebab masin sgt!
realiti. it happen!
betul aku x sangka. akan jadi lagi bila aku peyed.
that shit u know. aku x nk pun menda ni jadi.
tapi. kau kena faham. ini aku.
dan aku x tau kenapa mangsa tu,kau.
maaf.

tp kali ni, puncanya kecik sgt.
cuma aku rase macam orang bodoh.
buat muka bodoh semalaman.
kau? kau boleh pulak tipu aku.
terang² yg kau tipu aku.depan mata aku der!
hish. aku x nk kenang balik lah.
sbb cite dye mmg remeh sgt.
kena plak masa aku peyed. terbaeklah!
agak emo. sangat emo. terlalu emo.
maaf jugak.

kalau kau baca artikel ni.
aku mintak maaf. aku bukan kawan yang baik.
mungkin kalau kau baik ngan aku lepas ni,
kau akan terluka lagi.
kau sakit lagi.
aku x nk kau sakit.
jadi. tengoklah cane. just go with the flow.
bila aku x de, kau x kan dgr da makian aku.
biase la. aku dah dapat title 'si mulut puaka'
jadi kau akan lebih tenteram.
tak perlu takut lg yg aku akan sound ko macam slalu.
kau jgn risau. kau ade raamai lg yg sygkan kau.
sape org tu? aku x yah ckp la. kau seniri tahu.
so. hope u enjoy ur day, without me.
thanks sebab bagi aku rase erti sayang.
thanks jugak sebab bagi aku menyayangi kau.
sampai kadang² aku agak terpesong.
tapi sumpah, aku sayang kau.
sebab aku sayang la aku jd macam ni.
kau tahu kn? aku pnah ckp kt kau haritu.
maaf sgt². mungkin kau akan terasa gilaaaa kat aku lepas ni.
jauh dari aku.
tido malam sorang².
x dpt kish kau da.
x dpt bau rambut kau da.
uh. banyak kenangan aku same kau.
aku x kan lupekan.
tapi. aku bukan kawan yang baik.
mintak maaf!
aku mengaku dengan jujurnya.
aku x suka menipu kalau dalam bab² hal camni.
jage diri kau baik². jgn murung. hepi beb!
banyak lagi hari kau nak kena tempuh.
kuatkan iman. amalan tu, penuhkan.
ingat pada siDia.
hope kau faham. n, aku minta maaf.
sebab aku dah banyak sakitkan kau, sayang.

aku rase post aku kali ni la paling panjang.
time2 malam ni la plak otak aku ligat.
ligat semacam.

so. renung²kan dan selamat beramal.