Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Thursday, March 31, 2011

Ke-kreatifan seni tangan.


ni aku design sebagai tanda cinta kami berdua.

thehe :)
1 for bubu n 1 for me, chuk.
design n bagi kat membe.
dye jahitkan, cantik sangat!
berseni.
tak rugi beli. murah.
boleh buat kenangan sampai mati.
saje suka² untuk menambah koleksi keychain.
kawan aku beli 2.
dan hasilnya adalah sebegini rupa.

lawa kan kan kan kan.





Darahku berkata....


Eh! kebetulan macam sama.
haha.


Pemberontakan perut.

Mengapa ya?

perut ini sering berkelakuan pelik.

bermulanya dari bila tiadaku tahu.

asalkan, bila malam tiba.

kelakuannya semakin aneh.

meminta² untuk dipenuhi.


sekian, tq :)

Wednesday, March 30, 2011

Seperti diriku...:0

this!

Program Komuniti Sekolah

(siap² na g sekolah)


Seronok.. hehe. tengaok keletah² budak2 sekolah rendah. lawak sangat. masuk² je bilik klinik "assalamualaikum misi" bagus, sopan budak² ni. duduk. dengar misi kabo ape yang nak kena buat. bila terdengar je word 'cucuk', sume macam nak angkat kaki blah da. haha.
Masuk mule² macam gangster, last² sang hero pon bertukar jd penakut. ahaha. baru cubet siket da jerit supo pondey. keke. lawak we. baaaanyak sangat ragam diorang. ade yang awal² lagi da cabut lari masuk toilet. habis basah baju sebab cikgu tarik suh kuar takmo. funny sangat.
Ada yang nak ukur tinggi pon tahan nafas. sudah² la tahan nafas tyme doc cek dada. ni sanggup tak hembus² semata² nak ukur tinggi. huhu.
Ada yang nak suh bukak tudung, x mo. segan kate dye. last², rupenye kutu punye kampung ade atas kepala dye. patut la segan. hehe
Budak lelaki. hero tu kan. tapi mengalahkan perempuan. budak pompuan cucuk tak nangis pon. tyme budak laki ramai yang merah je mata tahan sakit, ada yang nangis sampai nak gegar sekolah. penakut jarum upenye.
Sekolah kawan aku pegi lagi best. budak sekolah menengah. disiplin zero bai. bus kitorang lalu tepi, diorang punye la laju lompat pagar. ponteng siut. dasyat!! kat mulut ada rokok lagi. padahal cikgu disiplin lalu seblah je. wat derk. slambe sungguh. huhu.
Macam² kan perangai. yang penting harini aku hepi je. tengok aksi² lawak budak² ni. hehe. perut lapa..nak g mam ni. tata :)

Ketukan tabbla.

I can be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
All the girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Girl you're so one in a million
You are Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Rain didn't stop.

apakah puncanya. aku pun tak tahu. mungkin sistem perparitan kurang sempurna. sistem longkang kolej aku, rasenye ok. sebab radicare tiap2 hari cuci. tah la. bila malam je hujan. x stop sampai pagi. maka air pun naiklah. lagi sikit nak cecah masuk bilik aku, 2cm lagi. hehe. kalau air masuk bilik tak tau la aku nak kemas cane, malas weh. kene cuci bilik pulak. aiseh banyak keje tu. malas nak cite panjang, ini dia sedikit sebanyak gamba banjir kat Kolej Kejururawatan Kuala Terengganu ni yang sempat aku snap. :P

Tuesday, March 29, 2011

Purple banner for me.

tak sangke. aku dapat siapkan lagi 1 banner untuk diriku seniri. hehe. tengah ada mood memang macam² aku nak edit. janji sedap mata memandang. sebab ianya untuk blogku seniri. setelah lama bersawang, harini aku akan kemas, cuci, mop, sumenye. nak polish semula blog aku ni. sebab semakin hari semakin banyak cerita aku nak kongsi. hehe. thx to my brain sebab still bekerja sampai sekarang. hehe

(amacam? hehe..)

MAMA..MAMA.. nak GITAU sumthing ni.

"elaun bulan ni da nak dekat habis.."ekeke. ahh stress la.
kua beli brg makan rm30. makan rm10. uniform rm120. wimax rm20.
ta temasuk bayaran² bulanan lagi. buku lagi. tu lagi ni lagi.
ah. rm400 yg aku dapat bulan² tu memang x cukup.
aku cuba untuk bersyukur, telahpun bersyukur.
kerana syukur inilah yang membawaku kepada hati yang tenang apabila kekeringan elaun. kerane? kerane?
itulah untungnya ade kawan2 yang ramai disini. hehehehe.. :P

new banner done!


huhu! finally...tengah ada mood ni.

ahernya aku dapat siapkan banner untuk makcik ni.
jenuh memiker cane nk design.
ni jela yg mampu aku buatkan.
mintak maaf kalau ada sedikit kecelaruan disitu.


yg paling penting!!
-Ain's photoshop- mesti ade...
haha. mencapap sikit.


guna dengan cermat.
ingatlah orang yang tersayang.
see yah (:

Monday, March 28, 2011

terhumban ke sana sini.

haha. sebabkan nak amik nasik ngah hujan yang lebat ni, aku bersame sarah mengalami satu perjalanan yang akan dikenang sehingga ahir hayat. huhuuu. lawak. hujan lebat membuatkan selipar menjadi semakin licin. sarah², kalut sangat dia. jatuh sampai 2 kali. lebam2 kaki tgn punggung. haha. kesian. (aku x patut gelak sbnanye) tp nk wat cane, urut jela yg mampu. sian sarah. x pe. nasik da masuk perut. kenyang. sakit tu kite ubatkan lepas ni :) . hehe. thx sara :)

si pelahap mula bersuara.

"laparnye." desus hatiku. cukup 10minit lepas tu kawan aku im, "aku lapar gak" kate dye. mmg lapa sgt². dah tgh lapa ni leh lak teringat nasik goreng ayam yg kami beli haritu. sedap bagai..... lagi bertambah kelaparannya. punye baik la kwn aku ni, dye kol kwn dye suh hanta nasik. girangnye rasa sebab perut akan diisi. huhu mekasih sahabat. sayang kamu :)

kek secret recipe.

sarah..kalau ko bace ni. aku nk kabo.

aku nak amik kek dalam peti ais ni.

nak makan.

sebab nampak macam sedap.

ko mesti x makan kek kan?

huhu..

timekasih sarah..

muah *kiss

Sunday, March 27, 2011

twit lagi twit.



aku da start bertweet semula. tatau la untuk bape lama durasinya. naik borink da ngan fb. bukak je gado. bukak je gado. x de privacy langsung. on la tweet. etlis dpt tgk update status form artis2. haha bukannye nak sangat, tapi ok la. dpt ngisi keboringan yg melanda. nape eh. aku cepat bosan. tertanya² di minda. kalau x dapat lagi, bukan main nak. nak. nak. tp bile da dapat digenggaman, mula la jemu. ape nak jadi. ask urself. teruknye aku. *hush


so.. add la tweet aku.


ain_cuin

tq so much peeps.


Thursday, March 17, 2011

NEW KOREAN DRAMA *wajib tonton!!*


ajaaa...ajaaa..
ajusshi!
hehe..
kembali addicted to korean drama...
phew....

ni tajuk baru kenal punye.


DREAM HIGH!


best weh.
memule denga membe ckp² je.
try bukak 1 episode.
dr 1 ke 2...2 ke 3.. 3 ke 4...
sampai la skrg pun still melayan.
:)


kisahnye........
6 org student berebut nak kejar cita² mereka.
diorg ni macam masuk 1 skolah ala² AF la.
1 akademi blajar untuk jd artis.
diorg menyanyi, menari..bla bla bla..
mmg lawa beb!
harus tonton lah.
pelakon² iye mmg kawaii² belake.

hensem ah..tak tahan.
bwek.


bye..nk melayan....
tata :P






Tuesday, March 8, 2011

Ombak Rindu The Movie..



wow! mmg teruja. sebab kan.....

IMPIANKU MENJADI NYATA!!

dulu lepas je aku bace novel ni,
aku imagine "kan bez lau buat filem adapt dr novel ni."

dan yg paling MENERUJAKAN aku....

hero dye. hero dye weh....
si Hariz dlm cite ni.
mmg aku plan dr dulu nak Aaron Aziz yg jd Hariz.

gile lah....pengarah ni mmg otak macam aku.
hehe


tp.....lau Izzah tu Lisa mst lg cun..
tp ok la Maya yg jadi Izzah...
layan jela...

so peeps...
tunggu ye filem Ombak Rindu di pawagam..
2011 ni..

see yah :)