Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Wednesday, August 17, 2011

blog baru.. blog baru!!


BERTUKAAARRR!!

click here :

tu blog baru aku.
blog ni, dah x syg tuan.
dia nak sgt suh aku buang.

ok.ok. aku buang.
sbb merepek2 da jd kt blog ni.

kesian...

so..jgn lupa folo :)
timakaseh!

blog baru.. blog baru!!

BERTUKAAARRR!!

click here :


tu blog baru aku.
blog ni, dah x syg tuan.
dia nak sgt suh aku buang.

ok.ok. aku buang.
sbb merepek2 da jd kt blog ni.

kesian...

so..jgn lupa folo :)
timakaseh!

Tuesday, August 16, 2011

Budak! heLp!


Budak. tolong mummy!!
kenape sidebar mummy turun bawah?

da penat cek html code tu.
#sidebar-wrapper la...mcm² wrapper lg lah :P

pening suda.. budak, tolong.

dah tanye org lain, diorg sume geleng.

Monday, August 15, 2011

malu nak cakap.

bulan puasa ni, ape yang kena ikat?
"syaitann!!!"

betul. bijak skali jwpn itu.

kalau syaitan yang kena ikat, siapa yang ganti setan?
"nafsu!!"


wah bijaknya anak² sumua.

kesimpulannya disini, nafsu aku bulan puasa ni melonjak-lonjak.
tak tau nak kawal camne.
susah tahu!!


tak dipanggil mahupun diseru.
autometik, suis dipetik. ON!
arrghh. payah na tahan :P



nafsu banyak kategorinya.
korang pk sniri lah :)


Saturday, August 13, 2011

si buncit yg gembira dgn makanannya.


tadi kan. tadi tadi tadi... kan.
kite en.. kite kite kite..kite kan.
bebuka poasa kat hoteeeellll.
ngehhh ngehhh ≧^◡^≦

ngan dokter dokter. ٩(●̮̮̃•)۶
hensem :P

Hotel Permai Inn Kuala Terengganu destinasinya.
pelbagai makanan dihidangkan.
aneka juadah tersedia.
*ayat bajet macam nak raya dah.

sungguh! banyak sgt mkanan.
dari yang manis masin pahit masam sumua ada.
perut ni, perut ni, macam na meletoppp.
bulat sgt.
ok ok, kali ni aku mengaku.
aku dah buncit. erk =.=''
tp itulah hakikat.

mak aku kata :
"bulan poasa ni makan ikut had, jgn ikut nafsu.
nanti membazir, jd kawan setan.
satu²nya setan yang terlepas dr ikatan bulan poasa ni, kau lah :P"

dasat kn stetmen mak aku. nasib tu mak.
ishk....makan dalam. :P

so. ni gamba yg kami sempat snap.
gamba si budak buncit. kehkehkeh.
maafla, sumua ta snonoh punya.
x reti la nak amik gamba comel².
pooddah!


(besame ms kimchee *pelik nama macam makanan korea yg masam2 tu. )

(ad, nomei si syaz, echalok, jajai)

(begamba sebentar besame vanidah :P)

(amacam? nampak sedap kn. sbb sedap la aku jd buncit tahu tak!)

(dengan sara si monchet)

(sedap kan? pecaye x, sumua ni licin. kami tak membazir!)

(aku credit pic ni. sape snap nih??? tengkiu weh, aku nampak cantik. haha)

(muka kenyang yang happy)

(dengan echa si boyot, cha pandai kau cover aku munye prut!)

(ok fine, dlm byk² pic, ni la yg paling sopan. tengs :P )


happy sioooott. perut kenyang!
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki :)

(▒)(▒)
(▒)(♥)(▒)
(▒)(▒)

ஜ۩۞۩ஜ

sahur dan puasa.


selamat bersahor kalian :)

harini sahor nestum je.
nestum sejuk lak tuh.
aku bajet panas, rupanya sejuk.
tak sior tekak aku nak nelan.
aicicah!!

salunye saho dgn membe mkn nasik sepinggan.
ni pinggan pon x de, nasi pon xde.
mls nak amik.
sbb da agak telambat.
nanti bunyi azan, mencekik la kau nak habiskan nasik.

kita mkn saho nasi dlm pinggan kena bagi habis,
sebab mak aku kata :
"licinkan makan saho, nanti tghari prut krukk krukk"
a'aa la. aku mengaku teori ni agak betul.
sbb pernah x habis mkn time saho, sbb tekak loya sgt.
then siang haru perut rse berangin semacam je.

nasihat aku sebagai nurse,
"kalau da tahu gastrik tu, bangun2 la sahor.
telan ubat gastrik korg tu skali."

Alhamdulillah, aku da puasa 6 hari lengkap.
mane 6 hr lg?
aku raya laa...haha. awal2 dah tinggal.
semoga rezki aku pnjg dpt habiskan puasa ni dengan jayanya.
Aminn :)

chaiyok!

Friday, August 12, 2011

credit to my budak :)

credit to : naz

thengs sbb ajar mummy.
perh.
da tertarik lak nak wat mende ni.

so, merujuk perkara diatas,
banner pertama yang saya hasilkan.
agak messy.
sebab x bape paham lg.

takpe. nanti kite paham²kan lagi.
smoge dapat melawan tokey!
haha :)

Thursday, August 11, 2011

kenape ye?


kenape ea?
kite kne ade sifat pemarah?

macam x best la. sebab sifat ni da macam menguasai aku.

tak suke!

bole tolong x? pegi main jauh2!


❀◕ ‿ ◕❀  



❀◕ ‿ ◕❀  
senyum dan senyum.
tak perlu kata apa².
senyum.

orang gila je senyum kalao ade msalah.
nmpk aku hepi kn?
dlm otak aku korg nmpk x?

cuma aku mls nk pk je.
lantakkan. letak tepi.
sbb tu aku dpt kawal prob aku.

dekatkan hati kepada siDia.
berdoa. minta la ape pon.
Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita.
apa yang terjadi, sume tu takdir.
lumrah kehidupan.

kita sebagai hambanya.
jgn sesekali cepat melatah.
setiap kejadian ade hikmahnya

^( '-' )^

Alaha apela nasib ಥ_ಥ

haii nasib. nasib. nasib.
bala bala.
ύ.ὺ

bukan menyampah. bukan benci jugak.
tapi. tak faham lah???
(►.◄)

aku rase macam aku dah buat kesalahan besar gila.
aduhai, rase sumpah nak mencarut.
nasib kau bulan puasa.
aku tahan!
≧ω≦

tu la org kate.
dah ludah nak jilat balik.
pk dulu sblum wat pape.
skg? rugi diri sniri.
⊙_☉

aku tak marah. tp macam LOSER la.
tau x? LOSER!
fedup la.
sbb ni melibatkan hati org.
aku dah macam hancurkan hati org tu kt seseorang.
(╥﹏╥)

peringatan la kn, lain kali bila aku tanya, jawab jujur la.
jgn jawab ikut sedap otak je.
aduhai. bala bala.
٩(×̯×)۶


buat sidia yang telah kena tengking :

"aku sorry lah. bukan niat aku nak tengking, tapi kau annoying la. sumpah gelabah.kau ni mcm budak² yang baru nak belaja becinta.aku tak marah kau, tp..haishh taktau la aku nk explain ape lg. aku tak salahkan kau. tp kot ye pun, saba la skit, jgn tau nk desak pakse aku je. aku byk lg keje nk buat la dr nak setelkan hal kau. aku ikhlas tolong kau. kau ade telor, ape gunanye telo kau?? guna la! jd jantan skit. ni hal umah tangge pon nak aku setelkan. kalu aku mak mentua kau takpe gak. sorilah, aku lancau ckit, aku juz nk bg kau sedar, bukannye nk marah kau.sorry lah bro!"

hesh..sian budak tu.
ok.

ni untuk yg merindui si dia yg kena tengking :

"aku taktau la. dah bebuih mulut aku. aku tak marah kau! firstly nk ckp, AKU TAK MARAH KAU, jgn slh faham lak. cuma aku nk kau sedar. bila ade depan mata, syg sungguh² la, jgn buat mcm org suruhan. dye ikut sume ckp kau sbb dye syg kau. kau x reti nk hargai ke? ape yg aku tau la kn, setiap brg yg diberi kt kite, sumenye ikhlas. tak payah nak bg balik la pulang balik la. budak kecik pon tau nak hargai brg pemberian org tersyg tau tak. mmg laser, tp nk wat cane. aku x suke tgk ko monyok sbb ni. kes ni da mcm 1 crite tu tau x, crita KISAH RUMPUT. hargai la. bila dah takde baru nak tecari2. aku bukan x nk tolong korg dah. tp aku sniri pon da byk wat mslh dlm hbungn korg ni. aku rse mcm da runtuhkan umah tangga org tau tak! heshhhh.... lepas bace ni ko jgn nak tarik muka lak. aku just nak post dlm blog sbb nk bg kau bce tiap2 hari. untuk kau sedar tentang kepentingan menghargai orang tersayang sementara ada. hargai! susah nk jumpe laki camtu. dye sanggup buang ego dye hnye x nk bg ko berapi. tau tak? BUANG EGO! tu benda paling memalukan bg sorg laki. tp laki tu?? dye x kesah pon. ok la, psl yg ko kte ko sakit tu, dye ade kesah?? sumpah dye x kesah. dye trime ko seadenye. npe la ko still x nmpk keluhuran dan kelurusan dye tu? haduhai..tolong la kawan. susah da aku nak amik blik hati dye lepas aku tengking dye haritu. malu la aku. aku da buatkn kpecayaan dye slme ni kt aku da hilang. nasib nasib. bebuih mulut aku. last skali, HARGAI!!"

sekian, terima kaseh.
macam tu la kisah si rumput.

"BERSYUKURLAH.."
✿◕ ‿ ◕✿

Monday, August 8, 2011

puasa.

beb. perh. nk tau 1 cerita?
ceritanya.......

awal² puasa aku dah raya 6 hari!!

hahak. tu je critanye.
tatau ape da nak post.

lots of love,
(¯`v´¯)
.`·.¸.·´ ?
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸ Ain


p/s : selamat beribadat di bulan ramadhan yang mulia ni :)


Monday, August 1, 2011

ter'tunchin. thx nera ♥



Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

~~~ ♥ ~~~

amarahku.

bila marah. semua ayat haprak keluar macam air terjun dari mulut.
aku mengaku. aku x penah cakap lembut.
mesti mencarut.
1 hari tu x sah lau x mencarut.
cuma kalau aku pose je mulut aku baik.

kadang2 sebab mulut ni la hati orang lain sakit.
memang aku ckp "ade aku kesah??"
tp hakikatnye, dalam lubuk hati aku.
aku menyesali tau tak!
aku fikir perasaan orang.
aku duk dlm bilik, fikir balik, knape aku ckp macamtu kat org.
hati budak tu cane la skg.terase ke ngan aku.
aku fikir sume tu.
aku x bodohla.
sebab aku pun ade hati.

tapi. mulut. alah bisa tegal biasa.
bila marah, ego berada di tahap paling maksimum!
semua orang macam tu.
cuma hati bersih je dapat kawal.
maaf, hati aku kurang bersih. ishk~

aku sakitkan hati orang.
tapi aku x pujuk.
sebab ape? sebab aku bukan jenis reti pujuk
memang aku akan ignore je dia.
sape suh terasa kan?
tapi...aku berfikit. hati tu. mane leh bawak main.
tapi, tetap sukar jugak aku nak memujuk.
sebab aku bukan jenis kaki pandai pujuk.

bila aku pujuk.
tu bermakna hati aku berada pada tahap paling minimum.
aku buang ego aku.
aku lembutkan hati aku.
*walaupun kekok!!
aku pujuk sebab aku sayang.
penah tgk aku pujuk org lain?
sorry bro. 'no!'

tapi. sebab skrg ni i'm out of mood.
macam biasa. sekali lagi akan melukakan orang.
aku teringat yang aku penah bertanyakan soalan ni.
"agak² kau akan sakit balik x kalau kite gado lak lepas ni?"
terngiang² kat kepala hotak aku ni.
rase macam nak tampar mulut, sebab masin sgt!
realiti. it happen!
betul aku x sangka. akan jadi lagi bila aku peyed.
that shit u know. aku x nk pun menda ni jadi.
tapi. kau kena faham. ini aku.
dan aku x tau kenapa mangsa tu,kau.
maaf.

tp kali ni, puncanya kecik sgt.
cuma aku rase macam orang bodoh.
buat muka bodoh semalaman.
kau? kau boleh pulak tipu aku.
terang² yg kau tipu aku.depan mata aku der!
hish. aku x nk kenang balik lah.
sbb cite dye mmg remeh sgt.
kena plak masa aku peyed. terbaeklah!
agak emo. sangat emo. terlalu emo.
maaf jugak.

kalau kau baca artikel ni.
aku mintak maaf. aku bukan kawan yang baik.
mungkin kalau kau baik ngan aku lepas ni,
kau akan terluka lagi.
kau sakit lagi.
aku x nk kau sakit.
jadi. tengoklah cane. just go with the flow.
bila aku x de, kau x kan dgr da makian aku.
biase la. aku dah dapat title 'si mulut puaka'
jadi kau akan lebih tenteram.
tak perlu takut lg yg aku akan sound ko macam slalu.
kau jgn risau. kau ade raamai lg yg sygkan kau.
sape org tu? aku x yah ckp la. kau seniri tahu.
so. hope u enjoy ur day, without me.
thanks sebab bagi aku rase erti sayang.
thanks jugak sebab bagi aku menyayangi kau.
sampai kadang² aku agak terpesong.
tapi sumpah, aku sayang kau.
sebab aku sayang la aku jd macam ni.
kau tahu kn? aku pnah ckp kt kau haritu.
maaf sgt². mungkin kau akan terasa gilaaaa kat aku lepas ni.
jauh dari aku.
tido malam sorang².
x dpt kish kau da.
x dpt bau rambut kau da.
uh. banyak kenangan aku same kau.
aku x kan lupekan.
tapi. aku bukan kawan yang baik.
mintak maaf!
aku mengaku dengan jujurnya.
aku x suka menipu kalau dalam bab² hal camni.
jage diri kau baik². jgn murung. hepi beb!
banyak lagi hari kau nak kena tempuh.
kuatkan iman. amalan tu, penuhkan.
ingat pada siDia.
hope kau faham. n, aku minta maaf.
sebab aku dah banyak sakitkan kau, sayang.

aku rase post aku kali ni la paling panjang.
time2 malam ni la plak otak aku ligat.
ligat semacam.

so. renung²kan dan selamat beramal.

Sunday, July 31, 2011

Maafla kalau menyakitkan hati.

bila barang da lepas. baru nak kenang.
baru nak carik.
baru nak jilat balik ludah sendiri.

bodoh sombong namenye.

maaflah kalau terasa.
tapi aku bukan jenis suka menipu.
aku agak terus terang walaupun menyakitkan.
tp ade aku kesah?

aku x reti pujuk.
lantak kau la nak duduk dalam dunia ape skalipun.
once u hurt me, i'll hurt u double.
maybe juz an ignorance.
itupun aku rase da cukup menyakitkan.
dari aku lebih terus terang?

maaflah.
aku memang sial.
lantak kau la nak benci aku ke.
nak buang aku ke.
ade aku kesah?

FOB!


Wednesday, July 27, 2011

class session, girls!



sekarang kelas.
kelas. tahu! kelas!
tp? aku dengan cool'nyer, meng-online-kan diri.
haha.
puan kat depan mengajar.
aku kat belakang, online.
macam ni la kalo dah malas.
orang kate x berkat.
takpe, last kelas nanti aku salam ciom tgn puan.
hehe :P


*muka bangga aku online.
muka bangaa buat jahat.
maafkan saya puan.
saya x faham ape puan ajar.
baik saya online dr saya tido, puan.
kan kan kan.

Tuesday, July 26, 2011

am i cool enough?

hangat.

tah nape pasal. hangat lak harini.
macam tahi!
perh. stelah sekian lama stop mencarut dlm blog ni.
shit la this feeling.
myb aku nak dtg peyed.
nasib da raya. (habis ganti posa)
benci benci benci.
aku x suke perasaan ni.
sekali lg. macam tahi!
x tau setan ape yg rasuk aku ni.
hesh. FO!!!

Thursday, April 7, 2011

OSCE DONE!!


saya : awak, awak. saya nak gtau sumthing ni.


awak : ape dye? -____-''


saya : awak nak dengar x ni...?


awak : ler.. ckp jela. LOL!


saya : exam OSCE saya dah abesh. jadi, petang ni kite kua pegi karok nak x wak?


awak : ok sayang :)


p/s : so..pade awok² skalian (fa, lin, achik) jom! karok ini petang :)
ajak la sesape lg...huhu. KITA ENJOY!! ^3^




Tuesday, April 5, 2011

Malas.





Apekene la dengan aku. bila dah rajin 1 hari tu aku boleh post dalam 4, 5 post kat blog ni. bila dah sampai waktu malas aku 'mcm skrg ni' kdg² 1 post pon x nampak. malas la. sekarang ni aku dah start malas nak post. huarrghhh. takpe ain, kau boleh! *haha ape kene mngene lak eh?* aku nak post. banyak sangat idea dalam minda ni. tapi, kemalasan tangan aku untuk menaip meninggi! kan best kalau kita cakap je keyboard ni boleh typo senirik. takpe nanti aku try reka widget macam ni :)


Monday, April 4, 2011

*MovieUpd8 - CUN!


Sedap cerita dia. lawak. tengokla.

Mengisahkan :
Luna (maya karin) seorang tv host cerita 'Meletupss' yang popular menskodeng bf dia yang didapati main kayu tiga. akibat hati yang sebak menahan duka tu, luna pon pegi jalan² amik angin kt sebuah kampung ni. jumpe la seorang hero kampung yang hensem, Atan (remy ishak). dari situ bemula la bibit² cinta mereka...then, luna dapat tau ada problem kat bandar. dari situ dye kena pilih, nak stay kat kampung tu ke or nak balik p bandar semula.

jalan cerita nampak menarik.
lensa kamera pon jelas dan ade sikit2 cross process kat situ. antik! tengok jelah :)


----preview :)


Si lilin Bieber.

"baby, baby baby ooouhh"

haha!

Si Bieber ni pon skrg da pandai da nak wax² ni. dulu bergetah sekarang berlilin. hehe. tapi kalau perasan wax tu ade rupa macam Zac Efron da aku tengok...tak tau la kalo mata korang camne. papehal pon. CONGRATS la Bieber sebab da mencapai tahap 'boleh-buat-wax!' hehe..

Melantak bagai raksasa!


AUMMMMMMM!!


Ahirnya..
nyam nyam.

Itula. aku.
bila lapar bising bagai gila.
ishk.
cari sana sini makanan.
bila da sumbat.
senyap tak terkata.
kenyang kan. hehe

Perut.
tiap malam je lapar.
lapar je malam.
lama² boleh buncit la tayar aku ni.
dah la ade spare dah.
lagi nak men-spare-kan lagi.

Masalah.
bukan makan yang menjadi masalah.
sistem penghadaman terlalu cepat.
siap proses, buang apa yang disumbat tadi.
rugi je kunyah penat².
haha.
tetapi itu lumrah.

sekian.
x de point nak update kali ni!!!
=.=''

Saturday, April 2, 2011

Disebalik pemikiran.

Kawan²ku...update la. haha. Aku tengah rajin berblogger ni :)

Friday, April 1, 2011

Getaran anak tekak.

Lagi 1 stgh jam nak rokol, kami (aku, lin, ily, pah, fa, aten) sempat lagi kuar g mama tomyam. berhajat bukannya nak makan tomyam ke, ape ke, tapi kami terkinja-kinja tak tahan nak pegi karoke. dah lame rasenye tak g karok. dah naik gian aku. lame sangat tak lepaskan atau dalam erti kata lain lontarkan suara. bila dah karok, x fikir da suara sedap ke tak, janji pegang mic, nyanyi!

Tadi lagu 18, sorang 3 lagu je. tak sempat nak banyak². selalunya kalau kami g karok mesti banyak gila lagu. lagi² lau g ngan Fa. memang 50 60 lagu tu normal. haha. nyanyi jerit2. memang fun. dengan Aten nyanyi lagu mengulit kenangan macam baca buku. haha lawak ko Ten!!

Kitorang sempat habiskan ke18² lagu dalam masa 1 jam stgh je. :) lagi 4 minit nak rokol kami balik. bagus betul.. makin naik sem makin lemak bertambah. buat kepala seniri. itu semestinya. senior kan. haha

Best! rindu nak karok lagi.tengah elaun banyak lagi ni. pe salanye. hihi :) tapi sayang. seronok sangat karok, gamba pon tak amik. yang kurang gemar, kaum² lelaki kat situ macam tak penah tengok pempuan nyanyi. macam monyet! huhu

* Gabe Saporta.
(gamba takde motif, aku cume nak cakap, aku suka dia.)
haha! chill :D

Pemuas nafsu!

Tau x nafsu aku da puas sebab baru lepas makan kek coklat.
Nak boh gamba kek aku seniri, tapi ta sempat snap da habis.


N. Facts about chocolate kek ni.


  1. meningkatkan nafsu.
  2. menceriakan diri.
  3. meringankan otak.
  4. melancarkan haid.
  5. mengurangkan kelesuan.
  6. mengkreatifkan pemikiran.
  7. mengeyangkan.

hehehe. pecaye x?
so..mkn la kek cokelat manyak² macam aku tengah makan ni.
hehe. salam 1 April! tata.

Ceriakan Harimu :)



Thursday, March 31, 2011

Ke-kreatifan seni tangan.


ni aku design sebagai tanda cinta kami berdua.

thehe :)
1 for bubu n 1 for me, chuk.
design n bagi kat membe.
dye jahitkan, cantik sangat!
berseni.
tak rugi beli. murah.
boleh buat kenangan sampai mati.
saje suka² untuk menambah koleksi keychain.
kawan aku beli 2.
dan hasilnya adalah sebegini rupa.

lawa kan kan kan kan.





Darahku berkata....


Eh! kebetulan macam sama.
haha.


Pemberontakan perut.

Mengapa ya?

perut ini sering berkelakuan pelik.

bermulanya dari bila tiadaku tahu.

asalkan, bila malam tiba.

kelakuannya semakin aneh.

meminta² untuk dipenuhi.


sekian, tq :)

Wednesday, March 30, 2011

Seperti diriku...:0

this!

Program Komuniti Sekolah

(siap² na g sekolah)


Seronok.. hehe. tengaok keletah² budak2 sekolah rendah. lawak sangat. masuk² je bilik klinik "assalamualaikum misi" bagus, sopan budak² ni. duduk. dengar misi kabo ape yang nak kena buat. bila terdengar je word 'cucuk', sume macam nak angkat kaki blah da. haha.
Masuk mule² macam gangster, last² sang hero pon bertukar jd penakut. ahaha. baru cubet siket da jerit supo pondey. keke. lawak we. baaaanyak sangat ragam diorang. ade yang awal² lagi da cabut lari masuk toilet. habis basah baju sebab cikgu tarik suh kuar takmo. funny sangat.
Ada yang nak ukur tinggi pon tahan nafas. sudah² la tahan nafas tyme doc cek dada. ni sanggup tak hembus² semata² nak ukur tinggi. huhu.
Ada yang nak suh bukak tudung, x mo. segan kate dye. last², rupenye kutu punye kampung ade atas kepala dye. patut la segan. hehe
Budak lelaki. hero tu kan. tapi mengalahkan perempuan. budak pompuan cucuk tak nangis pon. tyme budak laki ramai yang merah je mata tahan sakit, ada yang nangis sampai nak gegar sekolah. penakut jarum upenye.
Sekolah kawan aku pegi lagi best. budak sekolah menengah. disiplin zero bai. bus kitorang lalu tepi, diorang punye la laju lompat pagar. ponteng siut. dasyat!! kat mulut ada rokok lagi. padahal cikgu disiplin lalu seblah je. wat derk. slambe sungguh. huhu.
Macam² kan perangai. yang penting harini aku hepi je. tengok aksi² lawak budak² ni. hehe. perut lapa..nak g mam ni. tata :)

Ketukan tabbla.

I can be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
All the girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Girl you're so one in a million
You are Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Rain didn't stop.

apakah puncanya. aku pun tak tahu. mungkin sistem perparitan kurang sempurna. sistem longkang kolej aku, rasenye ok. sebab radicare tiap2 hari cuci. tah la. bila malam je hujan. x stop sampai pagi. maka air pun naiklah. lagi sikit nak cecah masuk bilik aku, 2cm lagi. hehe. kalau air masuk bilik tak tau la aku nak kemas cane, malas weh. kene cuci bilik pulak. aiseh banyak keje tu. malas nak cite panjang, ini dia sedikit sebanyak gamba banjir kat Kolej Kejururawatan Kuala Terengganu ni yang sempat aku snap. :P

Tuesday, March 29, 2011

Purple banner for me.

tak sangke. aku dapat siapkan lagi 1 banner untuk diriku seniri. hehe. tengah ada mood memang macam² aku nak edit. janji sedap mata memandang. sebab ianya untuk blogku seniri. setelah lama bersawang, harini aku akan kemas, cuci, mop, sumenye. nak polish semula blog aku ni. sebab semakin hari semakin banyak cerita aku nak kongsi. hehe. thx to my brain sebab still bekerja sampai sekarang. hehe

(amacam? hehe..)

MAMA..MAMA.. nak GITAU sumthing ni.

"elaun bulan ni da nak dekat habis.."ekeke. ahh stress la.
kua beli brg makan rm30. makan rm10. uniform rm120. wimax rm20.
ta temasuk bayaran² bulanan lagi. buku lagi. tu lagi ni lagi.
ah. rm400 yg aku dapat bulan² tu memang x cukup.
aku cuba untuk bersyukur, telahpun bersyukur.
kerana syukur inilah yang membawaku kepada hati yang tenang apabila kekeringan elaun. kerane? kerane?
itulah untungnya ade kawan2 yang ramai disini. hehehehe.. :P

new banner done!


huhu! finally...tengah ada mood ni.

ahernya aku dapat siapkan banner untuk makcik ni.
jenuh memiker cane nk design.
ni jela yg mampu aku buatkan.
mintak maaf kalau ada sedikit kecelaruan disitu.


yg paling penting!!
-Ain's photoshop- mesti ade...
haha. mencapap sikit.


guna dengan cermat.
ingatlah orang yang tersayang.
see yah (:

Monday, March 28, 2011

terhumban ke sana sini.

haha. sebabkan nak amik nasik ngah hujan yang lebat ni, aku bersame sarah mengalami satu perjalanan yang akan dikenang sehingga ahir hayat. huhuuu. lawak. hujan lebat membuatkan selipar menjadi semakin licin. sarah², kalut sangat dia. jatuh sampai 2 kali. lebam2 kaki tgn punggung. haha. kesian. (aku x patut gelak sbnanye) tp nk wat cane, urut jela yg mampu. sian sarah. x pe. nasik da masuk perut. kenyang. sakit tu kite ubatkan lepas ni :) . hehe. thx sara :)

si pelahap mula bersuara.

"laparnye." desus hatiku. cukup 10minit lepas tu kawan aku im, "aku lapar gak" kate dye. mmg lapa sgt². dah tgh lapa ni leh lak teringat nasik goreng ayam yg kami beli haritu. sedap bagai..... lagi bertambah kelaparannya. punye baik la kwn aku ni, dye kol kwn dye suh hanta nasik. girangnye rasa sebab perut akan diisi. huhu mekasih sahabat. sayang kamu :)

kek secret recipe.

sarah..kalau ko bace ni. aku nk kabo.

aku nak amik kek dalam peti ais ni.

nak makan.

sebab nampak macam sedap.

ko mesti x makan kek kan?

huhu..

timekasih sarah..

muah *kiss

Sunday, March 27, 2011

twit lagi twit.



aku da start bertweet semula. tatau la untuk bape lama durasinya. naik borink da ngan fb. bukak je gado. bukak je gado. x de privacy langsung. on la tweet. etlis dpt tgk update status form artis2. haha bukannye nak sangat, tapi ok la. dpt ngisi keboringan yg melanda. nape eh. aku cepat bosan. tertanya² di minda. kalau x dapat lagi, bukan main nak. nak. nak. tp bile da dapat digenggaman, mula la jemu. ape nak jadi. ask urself. teruknye aku. *hush


so.. add la tweet aku.


ain_cuin

tq so much peeps.


Thursday, March 17, 2011

NEW KOREAN DRAMA *wajib tonton!!*


ajaaa...ajaaa..
ajusshi!
hehe..
kembali addicted to korean drama...
phew....

ni tajuk baru kenal punye.


DREAM HIGH!


best weh.
memule denga membe ckp² je.
try bukak 1 episode.
dr 1 ke 2...2 ke 3.. 3 ke 4...
sampai la skrg pun still melayan.
:)


kisahnye........
6 org student berebut nak kejar cita² mereka.
diorg ni macam masuk 1 skolah ala² AF la.
1 akademi blajar untuk jd artis.
diorg menyanyi, menari..bla bla bla..
mmg lawa beb!
harus tonton lah.
pelakon² iye mmg kawaii² belake.

hensem ah..tak tahan.
bwek.


bye..nk melayan....
tata :P






Tuesday, March 8, 2011

Ombak Rindu The Movie..



wow! mmg teruja. sebab kan.....

IMPIANKU MENJADI NYATA!!

dulu lepas je aku bace novel ni,
aku imagine "kan bez lau buat filem adapt dr novel ni."

dan yg paling MENERUJAKAN aku....

hero dye. hero dye weh....
si Hariz dlm cite ni.
mmg aku plan dr dulu nak Aaron Aziz yg jd Hariz.

gile lah....pengarah ni mmg otak macam aku.
hehe


tp.....lau Izzah tu Lisa mst lg cun..
tp ok la Maya yg jadi Izzah...
layan jela...

so peeps...
tunggu ye filem Ombak Rindu di pawagam..
2011 ni..

see yah :)

Wednesday, February 2, 2011

breaking dawn..




kenal gadis ni?
beliau adalah anak kepada Bella + Edward Cullen.
membawa watak Renesmee.
comel gile.


tak sabar nak tgk!!!