Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Tuesday, June 8, 2010

alarm clock bergerak

aku terbang.
lebarkan sayap.
menyerang musuh.
sampai diorg semua hancur.
mati.
haha.
aku supergirl.
selesai menghadapi musuh.
aku angkat tangan.
lebarkan sayap lagi.
tengah² terbang...

"noin.....bangun......!!! tido lagi time ni. rezeki x masuk wey. bangun²! nanti dah tua barula hampa nak sedar. dari muda ni la nak sedar. noin. bangun mak cakap! "

erghhh.
mak ni.
spoil mood lah.
aku baru nak feel rasa terbang cane.
dah tebantot hajat.
ceh.

itulah mak aku.
Yang Amat Mulia Seri Paduka Baginda Puan Hajjah Faridah Ishak.
ekeke.
mak oo mak.
terima kasih sebab banyak bagi tunjuk ajar kt noin.

kenapa aku kt rumah bole bangun awal pagi?
5.30am pon aku leh bangun.
tapi kalo kt asrama.
paling awal 7am.
wakaka.
paling lambat x yah kabo le.
mmg lambat.

sbb kat rumah aku ada alarm clock bergerak.
haha.
aku kat rumah dia bebunyi.
aku balik kampung dia bebunyi.
aku bercuti dia bebunyi.
aku dimana² dia bebunyi,
tp kat asrama je x bebunyi.
sebab yg bebunyi tu,,,,,
suara mak aku kejut bangun pagi la.
haha.

perit dengar.
sakit.
tensen.
geram.
rase nak baling katil.
hempok sampai pecah.
tapi aku x larat.
katil besar sgt.
aku merengus geram.
haishhhkkkkkkkkk!

tapi apakan daya.
sekali mengeluh, berdosa besar la kau dpt noin.
jd anak derhaka pulak nnt.
sabar jela.
mak aku kejut dgn penuh lantang sbb nak bg aku bangun.
untuk kebaikan aku jugak.
di masa muda.
dimasa tua.
amat berguna.
hah!
1 lagi.

"bangun awal akan membuka pintu rezeki kita seluas²nya."
"malaikat akan memberi rezeki kpd siapa yg bangun awal pagi dan lebih afdal jika sebelum subuh, dpt buat solat tahajjud skalim lg betambah rezeki."
hehe


"arigato to my mother."
♥♥♥

2 comments:

Apai said...

haha ain gile

AiN said...

haha.
gile ke?
mental sikit je kot.
byk mslh dunia.
:P