Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Wednesday, June 23, 2010

Menge-Tag

tagged by : Miss Izzati Tomey

1%...65%...100%..
loading answer............


1) ape yg bermain difikiran anda skrg nie??
  • nak cuti yg lebih panjang.
  • lupuskan tarikh balik terengganu.
  • nak g tolong mak sidai kain.
  • bubu.
  • memikirkan jawapan untk soklan ni. :P
  • nak makan kotiau doli.
  • nak g beli cd korea murah kat yuyi.
  • mak masak ape kat dapo tu?


2) apakah name samaran anda?

  • noin
  • ain
  • cuin
  • chuk
  • adik


3) berikan 3 org yg anda syg?

  • family aku la. compulsory!
  • bubu
  • kawan² ku!


4) panggilan utk si dia?
  • bubu! ♥


5) hadiah yg anda impikan dr seseorang yg istimewa?
  • hati yg ikhlas menyayangi aku sepenuh jiwa raga.
  • kasih syg yg bepanjangan.
  • lau boleh..bagila aku sebijik swift pon x pe.



6) blog manakah yg anda suka lawati?

  • diba

  • izzati nelly

  • apai

  • sarah

  • apek

7) tagkan kpd 10 rakan anda :

  • diba sengal

  • sarah softener

  • hanisah emo

  • bopy copy

  • ribut taufan

  • apai ya papaya

  • wahidapai

  • nana dolphin yo

  • hannah makcik

  • laila oo lela


8) terima kasih :
  • izzati nelly

Tuesday, June 22, 2010

gentingnyer.

best!
sbb?

bubu bawak jalan g genting.
he he he :)
time pegi tu genting hujan.
sejuk gileeerrss.
naik skyway.
kabus tebal sgt.
x nmpk pape da kt luar.
patut la kate nak g hirup udara segar.
cheh!
heeee :D

serooonok gila.
nasib aku x gila je.
skali nk nyambut besday aku haritu.
rajin lak bubu bwk aku g sana.

neway shayang.
tengsssss sgt² syg.
cuk seronok sgt spend tym ngn bu ritu.
i lerve u!
muah!!

erm.
dpt hadiah.
lagi betambah seronok aku
huhu
aku dpt bear.
bubu bagik.
tengs lg syg.
aku taruk nama budak kecik tu 'buchuk'.
sbb aku 'cuk' dia 'bubu'.
haha ngade je :)

time dia hantar balik uma.
dia bg lg.
1 kotak hadiah.
aku dpt wallet.
cantek.biru putih.
hee :D

(bubu yg busok..)

(buchuk. ehehe syg dye sgt!)




i mish u syg.

thanx foe everything bu!




Monday, June 14, 2010

kebahagiaan dalam perpisahan.


hayati lirik lagu ni.
tuching habes.

uhuk!
sob sob sob

♥ khas buat insan yg x reti nak menghargai cinta yg diberi.

video

Saturday, June 12, 2010

zionis kejam.

Tahu tak dalam komputer kita ada menyimpan lambang zionis?

tak pecaye?
tgk kat sini.

copy ni then paste kt address my computer korg.

C:\ProgramFiles\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10\J0285926.WMF

delete file ni.

foto ni lambang kemenangan zionis tak guna tu.

rosakkan laptop aku je.
cis bedebah!

baby pon pandai belakon.



comel lah!
cerita baru untuk dikongsi.

Baby and me.

best.
baby tu patut dpt anugerah cemerlang.

ekeke :)

budak gegeh tegedik.

knape mst pilih org untuk dilayan?

bukan kisah pasal aku.
tp kisah pasal maknusia yg x sedar diri.

aku tgk dr jauh je.
lagi² kalau melibatkan layanan pesakit di wad.
aku tak faham!!

knape mst layan dgn baik giler.

terutama pesakit yg mempunyai ciri² spt ini :

  1. mempunyai anak teruna yang gila hensem.
  2. mempunyai cucu lelaki yg hensem.
  3. mempunyai ramai senarai anak² lelaki dalam ahli keluarganya.
  4. lelaki yg memiliki rupa paras menarik.
  5. tak hensem, tapi poket mak aih! tebal!
  6. bekerjaya tinggi walopon kuat mengusha dibahagian aset² tetentu. (laki miang)
  7. dan banyak lagi.terutamanya kaum yg bergelar LELAKI.


oy.sudah la wey.
sakit mata aku tgk.
kau ni melayan dgn ikhlas ke x?
aku tgk ramai lagi pesakit yg menunggu layanan macam tu.
tp kau tetap dgn pilihan kau.

pada pesakit yg tidak mempunyai anak lelaki.
harap maaf.
org itu tidak akan melayan anda.
haha.

apela!
baik x yah jd nurse kalo gitu.
bengong.

Friday, June 11, 2010

belly pain.

aduh!
sakit lah.
perut aku meragam sungguh harini.
ape yg aku silap makan tah.
banyak sgt.
sampai lupa dah.

harini kerja aku golek atas katil je.
x pon p ulang alik toilet.
ciret biret.
diarrhea pulak.
pedih anus aku.
apekene lah.

sapu minyak angin panas.
wah.....indahnye dunia.
banyak aku sapu.
mmg sedap.
tapi perut aku dah macam kena bakar je.
pecah tayar² spare kat situ.
pedih der.
sunggoh x tipu.
tapi kesakitanku berkurangan.
sbb sakit lain pulak timbul.

'kulit perut yg pedih.'
haha.

Thursday, June 10, 2010

fun day with yat n zu.


(yat dan zu.
poyo je.
mcm la begamba ngan artis sbna tu.
sengal.)



sian zu.
dia dtg dr pagi.
8 pagi.
dtg taiping.
alah..x kisah la.
sbb mak dia pegi kerja.
nak ikut kena la bangun awal.
haha.

sbnarnye aku x kesian pon.
sbb ape?
sbb aku da gtau dia awal² da yg aku dtg agak lambat.
mmg lambat la.
lps zohor baru aku kuar.
haha.
gila kesian.

tapi x pe.
nasib ada yat menemaninya.
yat bawak dia p karoke.
rupenye budak² tu layan lagu sampai nak kering duit elaun.
hampeh².
rugi duit ja weh.
aku sampai kat taiping sentral time depa ngah karok.
"agak best tempat karok ni.best lah!"
gertak hati aku.
mmg best.
tempat dia luas.
lebih luas dr ganu punya.
ganu punya mmg karok jamban.

lepas karok.
aku lalu sblah tu nampak tempat main skates.
aku ingat ice skating.
tekejut gak la kan.
kalah sunway kalo gitu.
ahaks!
rupanya skate bese tu je.
yg kering punya.
x de ice² lah.
macam best, so suh yat p tgk.
rm8 yuran per day.
rm7 add skates.
gila.
baik aku p tgk wyg ngan duit tu.
lagi masyuk.

punya bler la aku kt ts tu.
cari exkletor.
halah, tangga begerak tu.
aku x tau eja dia camne.
direction gila pening kat situ.
skejap naik kt sana.
turun pulak kat sini.
kejap lagi naik turun tempat sama.
orang taiping ni pening² belaka.
ahaks!

zu bg idea.
tgk lgenda budak setan jom
yat wat muke bler da.
"aku x de mood la nak sedih² rini"
haha.
ngokngek.

so nak meng-hepikan mood.
p mcd.
lepak situ.
plan nak copy crita korea kat zu.
alih² hard disc dia rosak pulak.
jahanam trus.
beh baik x yah bawak laptop kalo aku tau dr awal.
ceh~
zu punya laptop lak word P dia agak stuck.
haha lawak.
sebab keypad P dia tenggelam.
laptop dia trus x dpt bukak.
kesian.

tgh dok syok² belek hard disc dia yang ta befungsi tu.
dtg pulak perempuan 3 org.
promote SPA pulak dah.
aku pon dgn bijaknye p amek.
byr rm30 pulak tu.
bijak².
pasai pa la aku bijak sgt td.
tp x pe.
plan bagi mak jelah.
wat ganti hadiah mother's day yg aku x sempat bagi haritu.
untukmu ibuku.
promoter tu x pecaya yat da 20thun.
dan dia x pecaya gak yat da 18 thun keats.
dah la kena kutok kate x cukop umor.
dah tu kena tegur lak pasal eye shadow yat.
yat ni agak gothic sikett la.
haha.
yat gila buat muka toye.
nak dtg promote tp tego baekk punya.
sian yat.
mmg toya habes muka dia td.
zu hanya mampu ketawa je.
sampai yat rase nak baling kusi meja mcd kat muka zu.
ekeke :)

pastu.
jap!
aku lupa dah la.
pendekkan crita.
g celcom center nak settlekan berukben celcom yg giler lembab tu.
terminate.
nak terminate, akak tu mintak ic,
aku cari punya cari.
x dak weh!
aku tetinggal dlm kad metrik kat ghanu sana.
hesh menyusahkan je.
akak tu kata x pa.
driving lesen pulak.
aku carik punya carik.
x dak gak weh!
mana aku letak pulak.
aku dah bawak kehulu kehilir keta tu.
xdak lesen???
haishk.aku ni keles lah.
mana aku letak tah.
tapi aku rasa cam tetinggal kat dlm laci lemari aku je.
kat asrama sana.
jauhnye nak p amek.
haishk.
teruk!.
terus aku down gila.
cuak.
peluh.
panas 1 bdn.
cemana leh lupa la brg beharga lak tuh.
nasib akak tu terminate gak.
haha syabbaas²!!

dah.
abes.
haha
kesimpulannye.
hari ni aku keluar happening² dgn yat n zu.
lokasi taiping sentral.
x byk gamba la amek.
punya sronok sampai lupa.

syiokk!
mkn nasik ayam sampai skrg hidung aku dok gtl x habis².
elergik sunggoh la ko ni noin.

bye.

Tuesday, June 8, 2010

aku gila duit kah?



boring punya pasal.
sampai ape aku nak tulis pon jadi blank.
ayya cik siti.
mana idea yg slalu kau perah² kan tu.
dah habis perah ke?

aku pernah berangan nak jadi artis.
dulu la.
sebab aku tgk artis ni kaya.
kaya je mamanjang.
keta besar.
rumah besar.
harta besar.
makan besar.
aset besar.
badan pon besar.
tak pernah kering dgn duit.
femes pulak tu.
tp bila aku fikir balik.
artis ni x kmana.
masuk neraka lg ade la.
haha.maaf~

aku juga pernah berangan nak jd dokter.
sbb aku fikir dokter ni pon kaya jugak.
keje besar gaji pon besar.
lagi² kalo bukak klinik sndiri.
mmg money is welcome² lah.
tp bila aku fikir punya fikir.
dokter ni high risk lah.
contact ngan nyawa pesakit.
kalau mati?
aku x ke mati skali?
haha.sori~

aku pernah brangan jugak nak jadi hakim.
bukan peguam tapi hakim.
sebab keje ketok² je tapi tetap kaya.
banyak duit.keje senang je.
tapi bila difikirkan semula.
nak jd peguam pon susa.
ni kan nak jd hakim.
gila.

aku pernah terfikir nak jadi pengarah syarikat ternama.
sebab boleh dapat duit banyak.
kaya!
nak pegi mana je, duit takde hal punya.
tapi bila fiker balik.
aku ni nak berniaga ape?
sampai boleh berjaya gitu.
dah tu cepat dapat penyakit lak tu.
sakit jantung.
sbb penat kerja kan.
sehari suntuk.
mati cepat pulak aku.

aku pernah terfikir nak jadi jutawan.
kaya kaya dan kaya.
hidup dgn duit.
senang lenang.
tp bila difikirkan.
pencuri mesti aim aku punya.
jutawan kan.
culik aku ke.
ugut aku ke.
mau licin dia sapu semua.

eh.
x prasan pulak aku.
makin panjang pulak aku type.
haha.
dah la ye.
otak td blank.
skg byk lak idea nk share.
gila².

sebelum aku meraban lg gila.
baik kita behenti je yeh.

ape pon.
kesimpulan yg dpt aku simpulkan adelah.
kesemuanya melibatkan duit.
aku mahu kaya!
hah hah hah!

money is everything.

dan aku besyukur.
Alhamdulillah.
sbb skrg aku tlh pon bkerjaya.
kerja tetap.
gaji tetap.
kerjaya sbagai nurse.
aku rasa lebih mencabar dari kerja² yg tsenarai diatas tu.
haha.
lawak lak.
noin jadi nurse.
susah nak pecaya.
redo je la beb.
janji income masyuks!
kaya kaya kaya.aku kaya.
hah ha hah


muah ♥!


kau mmg banyak function.

dimana².
kaulah peneman setia aku.

nak tau sumthing x?
lepas je aku post entri psl laptop aku yg agak gila tu.
syukor alhamdulillah.
lappy aku berfungsi speti sediakala.

perh.nikmat hidup.
ajaib.
psikologi.
ya.mungkin kehebatan psikologi.
lappy aku pulih kembali.

lepas aku plepuuk dia.
hebat!
sampai sekarang masih boleh digunakan.
ingatkan lagi rosak.
tp lagi betambah baik!

agaknye nk kena pukulan sedebik kot.
dah lama sgt bermanja dgn aku.
sekali aku bg.
kalau dilihat dr mata org lain.
laptop aku bakal pecah.
hancur.
musnah

tp dia masih elok!!!

yayy ♥

aku gembira.
ta terkata.
sbb sampai skrg aku asyik o9.
sampai nak temuntah.

aku bukak drama korea pon still elok.
kalau dulu.
kau cukup jeles kalau aku bukak drama korea.
tp skrg, kau berbeza.
kau menyukainya.

terima kasih to my lappy.
u make me so gojes.
ape kena mengena pulak.
sudah.
aku makin merapu.
kita stop.
bye.

sangat gumbira. lalalalala

alarm clock bergerak

aku terbang.
lebarkan sayap.
menyerang musuh.
sampai diorg semua hancur.
mati.
haha.
aku supergirl.
selesai menghadapi musuh.
aku angkat tangan.
lebarkan sayap lagi.
tengah² terbang...

"noin.....bangun......!!! tido lagi time ni. rezeki x masuk wey. bangun²! nanti dah tua barula hampa nak sedar. dari muda ni la nak sedar. noin. bangun mak cakap! "

erghhh.
mak ni.
spoil mood lah.
aku baru nak feel rasa terbang cane.
dah tebantot hajat.
ceh.

itulah mak aku.
Yang Amat Mulia Seri Paduka Baginda Puan Hajjah Faridah Ishak.
ekeke.
mak oo mak.
terima kasih sebab banyak bagi tunjuk ajar kt noin.

kenapa aku kt rumah bole bangun awal pagi?
5.30am pon aku leh bangun.
tapi kalo kt asrama.
paling awal 7am.
wakaka.
paling lambat x yah kabo le.
mmg lambat.

sbb kat rumah aku ada alarm clock bergerak.
haha.
aku kat rumah dia bebunyi.
aku balik kampung dia bebunyi.
aku bercuti dia bebunyi.
aku dimana² dia bebunyi,
tp kat asrama je x bebunyi.
sebab yg bebunyi tu,,,,,
suara mak aku kejut bangun pagi la.
haha.

perit dengar.
sakit.
tensen.
geram.
rase nak baling katil.
hempok sampai pecah.
tapi aku x larat.
katil besar sgt.
aku merengus geram.
haishhhkkkkkkkkk!

tapi apakan daya.
sekali mengeluh, berdosa besar la kau dpt noin.
jd anak derhaka pulak nnt.
sabar jela.
mak aku kejut dgn penuh lantang sbb nak bg aku bangun.
untuk kebaikan aku jugak.
di masa muda.
dimasa tua.
amat berguna.
hah!
1 lagi.

"bangun awal akan membuka pintu rezeki kita seluas²nya."
"malaikat akan memberi rezeki kpd siapa yg bangun awal pagi dan lebih afdal jika sebelum subuh, dpt buat solat tahajjud skalim lg betambah rezeki."
hehe


"arigato to my mother."
♥♥♥

Monday, June 7, 2010

ahh tidak. aku fedup!

"plepukkk"..
"bodoh!"

seringkali aku mengulanginya jika keadaan buruk itu berlaku lagi.
mmg aku mengeluarkan kata² yg kesemunya kesat. bengang. marah hatiku ni!

kenapa ha?

kau memang bermasalah. menyusahkan aku je. nak kata aku x jaga kau dgn baik. ah dusta belaka. aku tatang kau bagai minyak yang penuh. apa lagi kau mahu?

kau mahu mandi? aku cuci kau, aku lap kau dgn bersih sekali.

kau mahu makan? aku beri kau makan. sampai kau x larat nak sumbat. nak termuntah aku tengok keadaan kau.

kau mahu menghirup udara segar? aku beri kau kehidupan baru.update kau tiap² hari. bukan tiap² minggu, bulan mahupun tahun.

kau mahu bercinta? aku beri kau pengetahuan tentang cinta. semuanya telah aku serapkan ke dalam jasad kau.

kau mahu seks? oh. itu pun turut ku senaraikan dalam kehidupanmu.

kau mahu kasih sayang? aku belai kau tiap² hari. aku manjakan kau dgn sentuhanku.


apa lagi yang kau mahu?
tidak cukupkah kesemua pengorbananku untukmu?
hahh???


kalau kau jammed lagi, aku akan lepaskan kau. aku beri hak penjagaan kepada insan lain.mungkin dia lebih mengenali apa kehendakmu. oh laptopku....

tlg la jgn jem lagi.
plisshhh!!

you are beautiful.


"watakashi"
"kamsahamnida"
"tae kyung shi!"


word ni akan selalu diungkapan oleh Go Mi Nam.

boleh tahan la ini crita..
sebab ada Lee Hong Ki a.k.a Jeremy dr band FT Island.

cute.♥

still cannot replace my boys over flower.
har har har

Sunday, June 6, 2010

FIFA World Cup 2010

Musim bola dtg lagi. yah...sini aku senaraikan pasukan² kegemaran aku. aku layan je kesemuanya. kalau agak boring slow lembab je game tu, aku pon turn off the tv. aku suka game yg sgt semangat. boleh dilihat kegagahan pasukan² mengejar bola untuk diberi makan kepada tiang gol. x kira apa pasukan pon. aku blasah je. jnj bila gol je, aku sorak dgn lantang skali. hah hah hah :))


Pasukan kegemaran aku.




Pasukan² lain yg tidak kurang hebatnya.




sekian info sukan dari saya, nurain hussin.
ekeke :)
aku tetap sayang negaraku yg tercinta :)


bola mariiiii.

"oh oh oh oh oh....!!!"

itulah sorakan dunia berkaitan dgn musim bola yg bakal tiba ni.
aku pon turut bersorak!

"portugal!! portugal!! "

itulah pasukan kegemaranku. aku tabik pada mereka.

oh....mungkin korg da slh fhm.

aku meminati portugal bukanlah kerada Cristiano Ronaldo yg busuk tu.
wakaka...

aku mempunyai sudut pandangan yg berbeza. kerana minatku pada Deco Souza tidak pernah luput,
hehee :)

walaupun bertubuh kecil, tetapi kehandalannya memukau diriku.heee :P
aksi gaya lincahnya di padang..perh! tiada kata yg mampu diungkapkan...

x sbr tgu world cup start...yehhh :)

go go go Portugal!!
winner world cup 2010 = PORTUGAL!!

kim beom ku..




harini aku bakal nk bekongsi tntg MAKHLUK TUHAN YG MENAKJUBKAN!

haha.

mata ku terpana tatkala memandang wajahnya di paparan laptop.

'BOYS OVER FLOWER'

itu je yg mampu aku ungkapkan.

mempunyai barisan aktor yg begitu tampan sehingga meragut pandangan mataku.

mataku tertancap pada wajahnya yg begitu suci.

wakaka :P

namenye 'KIM BEOM'

watak dlm tu so yi jeong.

aduu sgt mempersonakan la makhluk ciptaan tuhan ni.

mmg aku x lepaskan pandangan langsung.

dan sekarang aku mengakuinya.....

"I LOVE KIM BEOM!!"

"aku suka kau...haha :) "



♥ u kim beom!

Thursday, June 3, 2010

im home!

Taiping!
lokasi yg terulung
ku menjejakkan kaki.
ahhhh hujan, sejuk.
x mcm ganu yg kemarau.
heh heh.
syiok!! ♥