Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Monday, May 24, 2010

spesel to DIBA my greatest fren ever~

"Diba! AKU RINDU KAU!"
"sumpah aku katakan yg ia tersangatlah BENAR!!"


"kau tak perlu meraguinya!"


'we may be far away, but our frenship remains true! i miss u!'



LOVE,
-ainhussin-

Sunday, May 23, 2010

(-.-) ?

aku skg x bape nk faham ngan keadaan sekeliling aku ni. ade yg camtu, ade yg camni. haishk..pape jelah. tp dlm² ketakfahaman tu, aku cube tok mendalami ape yg sbnarnye mereka mahukan. aku cuba menilai seseorg dr perspektif aku sniri, baik or buruk or sedang² baik or sedang² buruk. entah lah.. bila kenang balik mmg leh jd PSY aku ni. penat tau nk fikir pasal sume² ni, tp sbbkn nk teruskn hidup aku diperantauan ni, yg jauh dr kasih sayang ibu dan ayah serta family aku, aku bangun n paksakan gak diri aku ntok teros survive kt sini. lagipon 3 tahun je noin..saba saba n saba. ko dah berjaya menamatkan sem 2 kau dgn successful skali! bulan depan ko masuk sem 3 dah. pastu 4 patu 5 patu 6. pastu ko da posting. keje. kawen. teruskan hidup. kn senang. tp dalam nk tunggu masa yg menjangkau umur aku tu, boleh mati kekeringan aku kat sini.

"aku boleh!!"





psy : psikiatrik (in medical term )

Wednesday, May 19, 2010

happy nurses day :)




Tanggal 12 Mei 2010.


Hari bersejarah buat kami semua warga baju putih (nurses).


Hari yg meraikan kaum jururawat.



ape yg aku dpt?


1) Muffin dr radicare. sorg dpt 1. tp aku dpt 3. huahuahua :) tq Radicare.

2) Sapu tgn kale kuning. x larut air pon. baik x yah jd sapu tgn. :P

3) Cawan corak² bunga. kecik nk mampus. lau wat air milo, sepaket leh buat 10x. :))

4) Bunga telo. telo tu aku pecahkan, separuh masak tu. calet ngan roti mmg masyuk. :P

5) ohh x lupa...bekas letak sapu tgn yg xde lgsg pekdahnye. hahahaa nk buang syg :D


apeke ngokngek.
baru skg nk publish.
cite bekurun da.
tp tetap ku kenangi.
hehe ♥

katak mati terkangkang?

hujan lebat di mlm hari membuatkan aku rasa sejuk dan selesa. x sperti hari² biasa, panas + peluh + melekit + terik + silau n so on..byk lg kalau nak diperkatakan...tapi kesilapan teknikal di waktu ini adelah air yang kering di kolej aku.lantas aku terfikir,


'bagaimana air bole kering pada masa ni?'

sedangkan sebelum ni air yg melimpah ruah keluar dr paip membuatkan kami tak rase dia akan kering lgsung. aku cuba membutakan hati dr terus menerus menanyakan soalan yang tiada jawapannya ni.tetapi kehidupanku bersama senior² akhirnya membuka semula persoalan yg tersemat di sanubari ni.

senior yg sibuk memperkatakan tentang 'kenapa air tiada di kolej seharian' mencetuskan idea aku untuk turut besame join.aku mendengar perbualan mreka 1 per 1.akhirnya!!!


'persoalan yang bermain² di benak fikiranku sudah terjawab!!!'


tersebut adelah kisah disebalik misteri yg mncengkam jiwa kami sekalian,,,

akak 1 : ko tau x npe air x de? agak² ko en, ape yg jd eh?
akak 2 : mne la aku tau.aku x mek port sgt.da x de nk wat cane g.
akak 3 : ko x mek port? means ko x kesah la lau x mnd?
akak 2 : sengal ko ni. aku mnd da la.air kolah td en ade sikit lg.
akak 1 : hohhh pasal tu la air kolah tu kering.ko nye psl la ni!


akak 4 tibe² lalu disebelah gossiperz ni.

akak 4 : weh.korg da tau?
akak 1, 2, 3 : hahhh...apeee??psl air ke?
akak 4 : aku de cite geli kt korg ni...


akak 5 pun menyibuk...

akak 5 : aku dgr kte paip bwh tanah bocor teruk?
akak 1 : yeke? kalo bocor mne air btakung melimpahnye?
akak 3 : ha'ah..betui gak tu. aku x nmpk air pon kt tanah tu.
akak 5 : ni yg aku dgr dr puan la...


akak 4 dgn muka x puas hatinya trus mencelah.

akak 4 : wey.korg ni x tau kes sbna ni.
akak 3 : da tu, cpt aa citenye.
akak 4 : cite dye, ade katak mati lam tangki!
akak 2 : *gulp!
akak 5 : ko tau mne ni..ko bia bena..
akak 4 : aku tau la.aku ikut radicare round td kt tangki tu.
akak 1 : da tu npe x ckp hal sbnanye je?
akak 4 : ko nk sume student geli gleman ke?dgr air yg diorg mnd tu air bngkai katak?
akak 2 : *gulp the double.
akak 4 : ni puan yg suh tuka cite.nk jge hati student.
akak 5 : hampeh nye puan! geli aku...yekss


kembali pada kisah akak 2 yg telah awal mandi.

akak 1 : hah! so, air yg ko mnd td tu air badan katak aa?
akak 3 : hahah...pasni jd puteri katak la ko...wakaka
akak 2 : x gune nye membe.!!



gelak ketawa pecah dr trakea akak² tersebut bergema di depan bilik aku. aku pun turut sama ketawa pecah perut. akak 2 hanya mampu mengembangkan hidungnya smbel menjeling maut pada kami. ahaha



soksek² : hargailah air selagi dia masih ada :)

Tuesday, May 18, 2010

sound of water "tap tap tap"

pagi yg gebu, selepas lena beradu...

"ah! x de air. cane na mnd ni. abes la busuk aku g wad! hesh~ "



tengahari yg mendung kelabu, selepas selesai syif di wad...

"la?x de air lagi?gile la kolej ni...xpe, minyak wangi still bebau harum :) "



petang yg sibuk, selepas keluar membeli makanan...

"hoi..ape ni.air dr pg xde. aku busuk tahap bangkai da ni!!"



senja yang damai selepas maghrib...

"walaweh..over da ni. sape lak telan tangki air kolej ni!!"



malam yang pekat, hujan yg berjalur-jalur...
"aku tekad! malam ni aku mandi air hujan..demam pon demam la..."




soksek² : tubuhku tidak menjamah air seharian..
(aku x mandi seharian laa..)
ga ga ga ga bwekkkksss~

semangatku....

dikeheningan pagi yang diselubungi hujan yang lebat.......



adik : k.ain², bgun la kak..kak syif pg kn?
aku : alaaa..awl g la beb.
adik : kol bpe da ni akak.nnt lmbt lak g wad.
aku : huhhh..yelah...~


dgn pnoh kmlsan yg menyelubungi perasaan, aku pon bgun la.
dgn doa bgun pagi yg tlh siap kulafazkan, aku lapkn doa td diraut wajahku.
(sunnah tu..ekeke)
dgn pnoh gaya aku menarik towel yg tesidai.


aku : pergh! sejuk bapak towel ni.mls ah mnd.
adik : eee yek..busuk aa akak, nnt dr.amru x mo.
aku : aish..amru! kne mandi ni.


dgr je DR.AMRU..trus aku smgt..wahahah
yeh yeh.
stlh selesai mnd, sejuk yg x tekate, aku menggigel seketika.
ku pkai deodorant, sikat rmbut, pkai bedak, calet perfume sket.
baju uniform yg dr smlm tlh di'iron, tanpa 1 kedut yg ada, aku sarongkan ditubuhku.
pergh! wangi da...


ready to eat!!


di dewan makan....

syaz : yah..aku lambat!!!!
aku : la...pesal ni?
syaz : yela..kalo nmpk ko kt dining ni, komfem² aku lmbt la.
aku : haa?
syaz : ko pnah ke awal? sokmo lmbt je.hahahah
aku : ehh lu ni cikaro...gua tibai mulot lu nty..har har har
syaz : ko mmg salu lmbt pon.g wad lmbt, g kls lmbt, tp mkn laju.
aku : ye ah! nak sehat.kne la mkn...hampeh tol ko ni....bwekk


aku mengisi botolku ngan air milo yg makcik dining sediakan.
duh!~ abes kempis botol aku.lupe lak air pns...kecut da botol..uwaaa
so, aku letakkn botol kempis td didlm peti ais.
perasaanku, "ahh..xpe, g wad nty mst zu bwk air gak..haha"


di wad....stelah slesai amek report...


zu : hah.ain tu glbh smcm, tgu dokter dia sampai la tu.
k.shila : yeaaa yeramme.
aku : hahah...mne dia mnee dia...
zu : tu ha..da smpy..ceh :P
aku : [-sensored- *uploading error]


yehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
kesimpulannye...aku semangat gile wat keje kt wad sbb de dr.amru disisi.
heheheheheheh..lev u lev u.

Monday, May 17, 2010

i ♥ u bubu.



"oh tuhan satukanlah jiwa yang tak sehaluan,
namun hati kita sama dalam cinta....
oh kita berdua bagaikan malam dan siang,
kan bersama hanya pada waktu senja yang suram......"




i ♥ u..u're complete me!

Saturday, May 15, 2010

aku benci kau!

bodoh.
bangang.
bongok.

~phew

Friday, May 14, 2010

blah la lu!

i hate u. hate u so much!
after all this things happen.....
  1. its hard to believe u again!
  2. its hard to love u again!
  3. its hard to miss u so much like usually we do.
  4. its hard to being sooo loyal!
  5. its hard to keep thinkin bout u all the time.
  6. n its not that hard to forget u, all memories of u, n all dat u have done to me.

so..go away. stay with ur life.step out from my life n live without each other!

GOOD BYE!