Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Friday, November 12, 2010

12 . 11 . 2010

tamatnye exam final aku!


yiehha.


enjoy kawan²ku!!


huhu~


~Alhamdulillah =)

Thursday, November 4, 2010

s a d


kenapa aku teruk sgt?

kenapa aku keji sgt?

kenapa aku x reti menghargai?


nilai sndiri!


PUNCA APA KAU JADI MACAM NI NOIN!!


shit~

Wednesday, November 3, 2010

bestie :)



ya.
inilah bestfren.
teman.
kawan.
rakan.

yang diperlukan setiap zaman.
buat peneman.
dalam kisah yang berkesan.
membuatkan ku sendirian mengukir senyuman.

dikala waktu gurauan.
tawamu kedengaran.
dikala waktu kesedihan.
air matamu berlinangan.

maafkan aku teman.
kerana tak mampu menjadi peneman.
peneman sepanjang zaman.
seperti yang kau perlukan.





s a h a b a t



Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Thursday, October 7, 2010

pelik 0_o

lepas je aku post psl membe aku yg pemalas ya Rabbi tu.

keesokan harinya....
beliau sgt bersemangat.
bagaikan disengat dek ular sawa.
ular sawa si penyuntik semangat.

aku heran.
dye x tau psl blog aku.
so....org yg da membaca mst kaki report.

aku x heran.
tp aku nak memesan disini.

jgn simply report der.
this is my privacy.
ko x der hak pape lgsg na cite ke sape².

ko bce.
ko nilai sniri.
ko simpan seniri.

so long n gudbye.
dadddaaa :P
*shitto

Tuesday, October 5, 2010

grrrr marah ni~

haishk.
tgk tajuk da tau aku tgh marah kn?
mmg!!
sgt marah.

sbbnye?
mmg teruk la dpt rakan seperjuangan yg keje wad rini.
adu..
mmg teruk la diorg.
makan gaji buta jelah.

tau dtg wad.
melaram.
mekap mcm pelangi.
besembang.

x wat keje weh.
halamak eh.
hangin aku

aku memule tu bg chan gak.
tp da msuk hari ke4.
x leh jadi beb.
hati ni membara kepanasan.

saba..saba punye saba.
ahernye~
mulut aku melepas gak.
(da byk dosa mulut aku ni)

sound la.
ape lg.
"hah! korg sembang la.
sembang sampai tecabut gigi!!"
tp hati mereka kering beb.
aku lak yg emo telebih.

dah tu.
mls nk lyn.
keje kt wad bukan main punye byk la.
diorg leh wat mcm org buta.pekak.bisu.
x tau pape hal kt wad.
dtg tau sembanggggggg je.
sampai mampus.

aku ngan keje aku.
mls nak chare doh.
so long n gudbye kawan².
keh keh keh. :P

aku suka dia.

(damon)

i him.

that's all ^_____^
tq :P

Friday, October 1, 2010

hello October!

yesh!
da 011010..
cantek nom.
101010.
9 more days.

today is the happiest day ever.
na g waterfall.
ayo tejun.
yeaaa!!
na menyejukkan badan yg dalame memanas ni.

sekayu.
kau tunggu kehadiranku disana!

^___________________________^

Thursday, September 30, 2010

keluargaku!


raya tahun ni mmg havoc.
ramai tak budak²?
tu sume anak² buah aku..hehe
biru 2 luvbird tu : mak ayah aku.
hehe
sume ahli kaum kerabat aku sume ada.
complete set ^____^

Luv u my family.


*sayang anda sgt!

beza rayaku.

*rumetku
( k.zaza, seha, me)


*memberku
(sara, nisa, me, zara)


open kolej ni baru la bkesempatan na beraya ngn rumet n kwn².
balik dr pas raya ritu msing² wat dono je.
tade feel raya da..haha
sbb sume da bz na exam en.
so to all peeps :


"Selamat Hari Raya

Aidilfitri

Maaf Zahir & Batin"


*beza raya kt ruma dgn raya ngn kwn². :)

open kolej.

Khames 30 sept 2010.

kolej aku wat open kolej..haha
ntah le.
sempena reya haritu.
aku mkan je.
janji ada mknan, situ la aku ada.

nmpk tak pakcik makcik atas tu?
sumpah aku kate, yg laki tu mcm pakgad kitorg.
makcik tu tkangkang over kn?
yang tenganga tu anak diorg.
tu sume patong prosedur kitorg.
keh keh...

ade mcm² mknn.
tp aku tuju nasi aym msk merah dlu.
sedap².
mmg sedap.

so kolej,
trimas bebanyak la masak macam² kat aku rini.
kyg sgt perut.
burrppzz...
alhamdulillah.

*bersyukur ^___^

Wednesday, September 29, 2010

kejar² dia.

td pagi aku naik wad 2EF amek cross ngan sn manisah.
ingtkn kitorg je.
rupenye dak² wad 2CD pon join gak.
bile rmai bagus la cket.
rmai jugak yg na menjawabnye.
tade la terkebil² aku sorg yg fikir.

so. prosedure hari ini adelah.....
- gastrotomy feeding -
mmg lain la dgn ryle's tube feeding.
sng je rupenye.

tp bile da tibe mse na present.
menjawab segala pertanyaan.
naik mengelegak otak fikirrrr..
stafnes nak jwpn simple je.
tp bg bukan main bebelit lg.

so setel. dpt cross.
habis cite.

tp bukan tu yg aku na share ni.
aku na share sbb td kne sound.
wakaka.bangangnye.

mulut aku kn mne renti cakap.
so stafnes tnye aku jawab jela.
"ishk..awk diam lah sebuk je."
itu stafnes ckp kt aku.
yela..myb dye muak kot asek dgr aku sorg je yg jwb.
tamak halobe, ta bg can org lain jawab. hahahaha
da yg lain diam mcm kayu.
sape suh lembab sgt.
kate mesti jd proaktif??
whatdahell!!

haaha.
tp aku x kisah pon.
janji dpt cross.
n buku prosedure aku penuh.

tp ni saat best skali!
stafnes puji gak aku rupenye.
keh keh keh ^_________^

dye cakap kan..kan kan...
"sy tgk grup ain ni proaktif, ade je prosedure, diorg mst panggil sy awal² da..."
keh keh keh ^______________________________^

*giler panjang aku senyum td. haha

dengki mendengki.

kitorg ade 3 stage.
merah = super senior
biru = senior (tahap aku)
hijau = junior
putih = new kiddo :P

aku tak tau la kn.
knape aku cukop x suke dgn dak hijau.

ade setern baik.
setern g cam x baik
haha.

cukop pmalas.
kat wad lg la bemaharajalela.
biru (aku) jugak la yg kne setelkn keje diorg.

bese la. da naik senior.
papehal keje x siap sume senior yg kne panggil.

da la pekak.
mintak tolon wat derk.
slmbe derk.
ingat aku suke² ke nyuroh korg.
wey sadarlah! tu keje korg kot.....

baru ank tangge 1 da na belagak wat prosedure ank tangge 6, 7, 8 bla bla.
hahaha bengong!

jage kau hijau.
suke merosakkn mood baik aku kt wad.
huh~


*hijau bangang

dpt cross.

gile sng dpt cross harini. lau aku tau stafnes baik gni x yah aku study gile trok!

"hah, awk x pyh la present pape, bak sini buku sy sign je.."

giles giles serunuks.

tp, hampes dol..

aku study bagai nk rak sbb ingt kne presen..

ceh.

mekaseh stafnes!!

aku dpt cross liver biopsy, bone marrow, ngan abdominal paracentesis.

kehkehkeh...to all peeps, jgn jeles.....:P

new life begin.

aku rase start rini, aku na post psl pe yg aku wat kat wad lah.

sbb lau na hrpkn cite dr diri aku..

mmg zero.

n besawanglah blog aku ni.

hahahahahhahaa......

xoxo~

Wednesday, June 23, 2010

Menge-Tag

tagged by : Miss Izzati Tomey

1%...65%...100%..
loading answer............


1) ape yg bermain difikiran anda skrg nie??
  • nak cuti yg lebih panjang.
  • lupuskan tarikh balik terengganu.
  • nak g tolong mak sidai kain.
  • bubu.
  • memikirkan jawapan untk soklan ni. :P
  • nak makan kotiau doli.
  • nak g beli cd korea murah kat yuyi.
  • mak masak ape kat dapo tu?


2) apakah name samaran anda?

  • noin
  • ain
  • cuin
  • chuk
  • adik


3) berikan 3 org yg anda syg?

  • family aku la. compulsory!
  • bubu
  • kawan² ku!


4) panggilan utk si dia?
  • bubu! ♥


5) hadiah yg anda impikan dr seseorang yg istimewa?
  • hati yg ikhlas menyayangi aku sepenuh jiwa raga.
  • kasih syg yg bepanjangan.
  • lau boleh..bagila aku sebijik swift pon x pe.



6) blog manakah yg anda suka lawati?

  • diba

  • izzati nelly

  • apai

  • sarah

  • apek

7) tagkan kpd 10 rakan anda :

  • diba sengal

  • sarah softener

  • hanisah emo

  • bopy copy

  • ribut taufan

  • apai ya papaya

  • wahidapai

  • nana dolphin yo

  • hannah makcik

  • laila oo lela


8) terima kasih :
  • izzati nelly

Tuesday, June 22, 2010

gentingnyer.

best!
sbb?

bubu bawak jalan g genting.
he he he :)
time pegi tu genting hujan.
sejuk gileeerrss.
naik skyway.
kabus tebal sgt.
x nmpk pape da kt luar.
patut la kate nak g hirup udara segar.
cheh!
heeee :D

serooonok gila.
nasib aku x gila je.
skali nk nyambut besday aku haritu.
rajin lak bubu bwk aku g sana.

neway shayang.
tengsssss sgt² syg.
cuk seronok sgt spend tym ngn bu ritu.
i lerve u!
muah!!

erm.
dpt hadiah.
lagi betambah seronok aku
huhu
aku dpt bear.
bubu bagik.
tengs lg syg.
aku taruk nama budak kecik tu 'buchuk'.
sbb aku 'cuk' dia 'bubu'.
haha ngade je :)

time dia hantar balik uma.
dia bg lg.
1 kotak hadiah.
aku dpt wallet.
cantek.biru putih.
hee :D

(bubu yg busok..)

(buchuk. ehehe syg dye sgt!)




i mish u syg.

thanx foe everything bu!




Monday, June 14, 2010

kebahagiaan dalam perpisahan.


hayati lirik lagu ni.
tuching habes.

uhuk!
sob sob sob

♥ khas buat insan yg x reti nak menghargai cinta yg diberi.

video

Saturday, June 12, 2010

zionis kejam.

Tahu tak dalam komputer kita ada menyimpan lambang zionis?

tak pecaye?
tgk kat sini.

copy ni then paste kt address my computer korg.

C:\ProgramFiles\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10\J0285926.WMF

delete file ni.

foto ni lambang kemenangan zionis tak guna tu.

rosakkan laptop aku je.
cis bedebah!

baby pon pandai belakon.



comel lah!
cerita baru untuk dikongsi.

Baby and me.

best.
baby tu patut dpt anugerah cemerlang.

ekeke :)

budak gegeh tegedik.

knape mst pilih org untuk dilayan?

bukan kisah pasal aku.
tp kisah pasal maknusia yg x sedar diri.

aku tgk dr jauh je.
lagi² kalau melibatkan layanan pesakit di wad.
aku tak faham!!

knape mst layan dgn baik giler.

terutama pesakit yg mempunyai ciri² spt ini :

  1. mempunyai anak teruna yang gila hensem.
  2. mempunyai cucu lelaki yg hensem.
  3. mempunyai ramai senarai anak² lelaki dalam ahli keluarganya.
  4. lelaki yg memiliki rupa paras menarik.
  5. tak hensem, tapi poket mak aih! tebal!
  6. bekerjaya tinggi walopon kuat mengusha dibahagian aset² tetentu. (laki miang)
  7. dan banyak lagi.terutamanya kaum yg bergelar LELAKI.


oy.sudah la wey.
sakit mata aku tgk.
kau ni melayan dgn ikhlas ke x?
aku tgk ramai lagi pesakit yg menunggu layanan macam tu.
tp kau tetap dgn pilihan kau.

pada pesakit yg tidak mempunyai anak lelaki.
harap maaf.
org itu tidak akan melayan anda.
haha.

apela!
baik x yah jd nurse kalo gitu.
bengong.

Friday, June 11, 2010

belly pain.

aduh!
sakit lah.
perut aku meragam sungguh harini.
ape yg aku silap makan tah.
banyak sgt.
sampai lupa dah.

harini kerja aku golek atas katil je.
x pon p ulang alik toilet.
ciret biret.
diarrhea pulak.
pedih anus aku.
apekene lah.

sapu minyak angin panas.
wah.....indahnye dunia.
banyak aku sapu.
mmg sedap.
tapi perut aku dah macam kena bakar je.
pecah tayar² spare kat situ.
pedih der.
sunggoh x tipu.
tapi kesakitanku berkurangan.
sbb sakit lain pulak timbul.

'kulit perut yg pedih.'
haha.

Thursday, June 10, 2010

fun day with yat n zu.


(yat dan zu.
poyo je.
mcm la begamba ngan artis sbna tu.
sengal.)



sian zu.
dia dtg dr pagi.
8 pagi.
dtg taiping.
alah..x kisah la.
sbb mak dia pegi kerja.
nak ikut kena la bangun awal.
haha.

sbnarnye aku x kesian pon.
sbb ape?
sbb aku da gtau dia awal² da yg aku dtg agak lambat.
mmg lambat la.
lps zohor baru aku kuar.
haha.
gila kesian.

tapi x pe.
nasib ada yat menemaninya.
yat bawak dia p karoke.
rupenye budak² tu layan lagu sampai nak kering duit elaun.
hampeh².
rugi duit ja weh.
aku sampai kat taiping sentral time depa ngah karok.
"agak best tempat karok ni.best lah!"
gertak hati aku.
mmg best.
tempat dia luas.
lebih luas dr ganu punya.
ganu punya mmg karok jamban.

lepas karok.
aku lalu sblah tu nampak tempat main skates.
aku ingat ice skating.
tekejut gak la kan.
kalah sunway kalo gitu.
ahaks!
rupanya skate bese tu je.
yg kering punya.
x de ice² lah.
macam best, so suh yat p tgk.
rm8 yuran per day.
rm7 add skates.
gila.
baik aku p tgk wyg ngan duit tu.
lagi masyuk.

punya bler la aku kt ts tu.
cari exkletor.
halah, tangga begerak tu.
aku x tau eja dia camne.
direction gila pening kat situ.
skejap naik kt sana.
turun pulak kat sini.
kejap lagi naik turun tempat sama.
orang taiping ni pening² belaka.
ahaks!

zu bg idea.
tgk lgenda budak setan jom
yat wat muke bler da.
"aku x de mood la nak sedih² rini"
haha.
ngokngek.

so nak meng-hepikan mood.
p mcd.
lepak situ.
plan nak copy crita korea kat zu.
alih² hard disc dia rosak pulak.
jahanam trus.
beh baik x yah bawak laptop kalo aku tau dr awal.
ceh~
zu punya laptop lak word P dia agak stuck.
haha lawak.
sebab keypad P dia tenggelam.
laptop dia trus x dpt bukak.
kesian.

tgh dok syok² belek hard disc dia yang ta befungsi tu.
dtg pulak perempuan 3 org.
promote SPA pulak dah.
aku pon dgn bijaknye p amek.
byr rm30 pulak tu.
bijak².
pasai pa la aku bijak sgt td.
tp x pe.
plan bagi mak jelah.
wat ganti hadiah mother's day yg aku x sempat bagi haritu.
untukmu ibuku.
promoter tu x pecaya yat da 20thun.
dan dia x pecaya gak yat da 18 thun keats.
dah la kena kutok kate x cukop umor.
dah tu kena tegur lak pasal eye shadow yat.
yat ni agak gothic sikett la.
haha.
yat gila buat muka toye.
nak dtg promote tp tego baekk punya.
sian yat.
mmg toya habes muka dia td.
zu hanya mampu ketawa je.
sampai yat rase nak baling kusi meja mcd kat muka zu.
ekeke :)

pastu.
jap!
aku lupa dah la.
pendekkan crita.
g celcom center nak settlekan berukben celcom yg giler lembab tu.
terminate.
nak terminate, akak tu mintak ic,
aku cari punya cari.
x dak weh!
aku tetinggal dlm kad metrik kat ghanu sana.
hesh menyusahkan je.
akak tu kata x pa.
driving lesen pulak.
aku carik punya carik.
x dak gak weh!
mana aku letak pulak.
aku dah bawak kehulu kehilir keta tu.
xdak lesen???
haishk.aku ni keles lah.
mana aku letak tah.
tapi aku rasa cam tetinggal kat dlm laci lemari aku je.
kat asrama sana.
jauhnye nak p amek.
haishk.
teruk!.
terus aku down gila.
cuak.
peluh.
panas 1 bdn.
cemana leh lupa la brg beharga lak tuh.
nasib akak tu terminate gak.
haha syabbaas²!!

dah.
abes.
haha
kesimpulannye.
hari ni aku keluar happening² dgn yat n zu.
lokasi taiping sentral.
x byk gamba la amek.
punya sronok sampai lupa.

syiokk!
mkn nasik ayam sampai skrg hidung aku dok gtl x habis².
elergik sunggoh la ko ni noin.

bye.

Tuesday, June 8, 2010

aku gila duit kah?



boring punya pasal.
sampai ape aku nak tulis pon jadi blank.
ayya cik siti.
mana idea yg slalu kau perah² kan tu.
dah habis perah ke?

aku pernah berangan nak jadi artis.
dulu la.
sebab aku tgk artis ni kaya.
kaya je mamanjang.
keta besar.
rumah besar.
harta besar.
makan besar.
aset besar.
badan pon besar.
tak pernah kering dgn duit.
femes pulak tu.
tp bila aku fikir balik.
artis ni x kmana.
masuk neraka lg ade la.
haha.maaf~

aku juga pernah berangan nak jd dokter.
sbb aku fikir dokter ni pon kaya jugak.
keje besar gaji pon besar.
lagi² kalo bukak klinik sndiri.
mmg money is welcome² lah.
tp bila aku fikir punya fikir.
dokter ni high risk lah.
contact ngan nyawa pesakit.
kalau mati?
aku x ke mati skali?
haha.sori~

aku pernah brangan jugak nak jadi hakim.
bukan peguam tapi hakim.
sebab keje ketok² je tapi tetap kaya.
banyak duit.keje senang je.
tapi bila difikirkan semula.
nak jd peguam pon susa.
ni kan nak jd hakim.
gila.

aku pernah terfikir nak jadi pengarah syarikat ternama.
sebab boleh dapat duit banyak.
kaya!
nak pegi mana je, duit takde hal punya.
tapi bila fiker balik.
aku ni nak berniaga ape?
sampai boleh berjaya gitu.
dah tu cepat dapat penyakit lak tu.
sakit jantung.
sbb penat kerja kan.
sehari suntuk.
mati cepat pulak aku.

aku pernah terfikir nak jadi jutawan.
kaya kaya dan kaya.
hidup dgn duit.
senang lenang.
tp bila difikirkan.
pencuri mesti aim aku punya.
jutawan kan.
culik aku ke.
ugut aku ke.
mau licin dia sapu semua.

eh.
x prasan pulak aku.
makin panjang pulak aku type.
haha.
dah la ye.
otak td blank.
skg byk lak idea nk share.
gila².

sebelum aku meraban lg gila.
baik kita behenti je yeh.

ape pon.
kesimpulan yg dpt aku simpulkan adelah.
kesemuanya melibatkan duit.
aku mahu kaya!
hah hah hah!

money is everything.

dan aku besyukur.
Alhamdulillah.
sbb skrg aku tlh pon bkerjaya.
kerja tetap.
gaji tetap.
kerjaya sbagai nurse.
aku rasa lebih mencabar dari kerja² yg tsenarai diatas tu.
haha.
lawak lak.
noin jadi nurse.
susah nak pecaya.
redo je la beb.
janji income masyuks!
kaya kaya kaya.aku kaya.
hah ha hah


muah ♥!


kau mmg banyak function.

dimana².
kaulah peneman setia aku.

nak tau sumthing x?
lepas je aku post entri psl laptop aku yg agak gila tu.
syukor alhamdulillah.
lappy aku berfungsi speti sediakala.

perh.nikmat hidup.
ajaib.
psikologi.
ya.mungkin kehebatan psikologi.
lappy aku pulih kembali.

lepas aku plepuuk dia.
hebat!
sampai sekarang masih boleh digunakan.
ingatkan lagi rosak.
tp lagi betambah baik!

agaknye nk kena pukulan sedebik kot.
dah lama sgt bermanja dgn aku.
sekali aku bg.
kalau dilihat dr mata org lain.
laptop aku bakal pecah.
hancur.
musnah

tp dia masih elok!!!

yayy ♥

aku gembira.
ta terkata.
sbb sampai skrg aku asyik o9.
sampai nak temuntah.

aku bukak drama korea pon still elok.
kalau dulu.
kau cukup jeles kalau aku bukak drama korea.
tp skrg, kau berbeza.
kau menyukainya.

terima kasih to my lappy.
u make me so gojes.
ape kena mengena pulak.
sudah.
aku makin merapu.
kita stop.
bye.

sangat gumbira. lalalalala

alarm clock bergerak

aku terbang.
lebarkan sayap.
menyerang musuh.
sampai diorg semua hancur.
mati.
haha.
aku supergirl.
selesai menghadapi musuh.
aku angkat tangan.
lebarkan sayap lagi.
tengah² terbang...

"noin.....bangun......!!! tido lagi time ni. rezeki x masuk wey. bangun²! nanti dah tua barula hampa nak sedar. dari muda ni la nak sedar. noin. bangun mak cakap! "

erghhh.
mak ni.
spoil mood lah.
aku baru nak feel rasa terbang cane.
dah tebantot hajat.
ceh.

itulah mak aku.
Yang Amat Mulia Seri Paduka Baginda Puan Hajjah Faridah Ishak.
ekeke.
mak oo mak.
terima kasih sebab banyak bagi tunjuk ajar kt noin.

kenapa aku kt rumah bole bangun awal pagi?
5.30am pon aku leh bangun.
tapi kalo kt asrama.
paling awal 7am.
wakaka.
paling lambat x yah kabo le.
mmg lambat.

sbb kat rumah aku ada alarm clock bergerak.
haha.
aku kat rumah dia bebunyi.
aku balik kampung dia bebunyi.
aku bercuti dia bebunyi.
aku dimana² dia bebunyi,
tp kat asrama je x bebunyi.
sebab yg bebunyi tu,,,,,
suara mak aku kejut bangun pagi la.
haha.

perit dengar.
sakit.
tensen.
geram.
rase nak baling katil.
hempok sampai pecah.
tapi aku x larat.
katil besar sgt.
aku merengus geram.
haishhhkkkkkkkkk!

tapi apakan daya.
sekali mengeluh, berdosa besar la kau dpt noin.
jd anak derhaka pulak nnt.
sabar jela.
mak aku kejut dgn penuh lantang sbb nak bg aku bangun.
untuk kebaikan aku jugak.
di masa muda.
dimasa tua.
amat berguna.
hah!
1 lagi.

"bangun awal akan membuka pintu rezeki kita seluas²nya."
"malaikat akan memberi rezeki kpd siapa yg bangun awal pagi dan lebih afdal jika sebelum subuh, dpt buat solat tahajjud skalim lg betambah rezeki."
hehe


"arigato to my mother."
♥♥♥

Monday, June 7, 2010

ahh tidak. aku fedup!

"plepukkk"..
"bodoh!"

seringkali aku mengulanginya jika keadaan buruk itu berlaku lagi.
mmg aku mengeluarkan kata² yg kesemunya kesat. bengang. marah hatiku ni!

kenapa ha?

kau memang bermasalah. menyusahkan aku je. nak kata aku x jaga kau dgn baik. ah dusta belaka. aku tatang kau bagai minyak yang penuh. apa lagi kau mahu?

kau mahu mandi? aku cuci kau, aku lap kau dgn bersih sekali.

kau mahu makan? aku beri kau makan. sampai kau x larat nak sumbat. nak termuntah aku tengok keadaan kau.

kau mahu menghirup udara segar? aku beri kau kehidupan baru.update kau tiap² hari. bukan tiap² minggu, bulan mahupun tahun.

kau mahu bercinta? aku beri kau pengetahuan tentang cinta. semuanya telah aku serapkan ke dalam jasad kau.

kau mahu seks? oh. itu pun turut ku senaraikan dalam kehidupanmu.

kau mahu kasih sayang? aku belai kau tiap² hari. aku manjakan kau dgn sentuhanku.


apa lagi yang kau mahu?
tidak cukupkah kesemua pengorbananku untukmu?
hahh???


kalau kau jammed lagi, aku akan lepaskan kau. aku beri hak penjagaan kepada insan lain.mungkin dia lebih mengenali apa kehendakmu. oh laptopku....

tlg la jgn jem lagi.
plisshhh!!

you are beautiful.


"watakashi"
"kamsahamnida"
"tae kyung shi!"


word ni akan selalu diungkapan oleh Go Mi Nam.

boleh tahan la ini crita..
sebab ada Lee Hong Ki a.k.a Jeremy dr band FT Island.

cute.♥

still cannot replace my boys over flower.
har har har

Sunday, June 6, 2010

FIFA World Cup 2010

Musim bola dtg lagi. yah...sini aku senaraikan pasukan² kegemaran aku. aku layan je kesemuanya. kalau agak boring slow lembab je game tu, aku pon turn off the tv. aku suka game yg sgt semangat. boleh dilihat kegagahan pasukan² mengejar bola untuk diberi makan kepada tiang gol. x kira apa pasukan pon. aku blasah je. jnj bila gol je, aku sorak dgn lantang skali. hah hah hah :))


Pasukan kegemaran aku.




Pasukan² lain yg tidak kurang hebatnya.




sekian info sukan dari saya, nurain hussin.
ekeke :)
aku tetap sayang negaraku yg tercinta :)


bola mariiiii.

"oh oh oh oh oh....!!!"

itulah sorakan dunia berkaitan dgn musim bola yg bakal tiba ni.
aku pon turut bersorak!

"portugal!! portugal!! "

itulah pasukan kegemaranku. aku tabik pada mereka.

oh....mungkin korg da slh fhm.

aku meminati portugal bukanlah kerada Cristiano Ronaldo yg busuk tu.
wakaka...

aku mempunyai sudut pandangan yg berbeza. kerana minatku pada Deco Souza tidak pernah luput,
hehee :)

walaupun bertubuh kecil, tetapi kehandalannya memukau diriku.heee :P
aksi gaya lincahnya di padang..perh! tiada kata yg mampu diungkapkan...

x sbr tgu world cup start...yehhh :)

go go go Portugal!!
winner world cup 2010 = PORTUGAL!!

kim beom ku..




harini aku bakal nk bekongsi tntg MAKHLUK TUHAN YG MENAKJUBKAN!

haha.

mata ku terpana tatkala memandang wajahnya di paparan laptop.

'BOYS OVER FLOWER'

itu je yg mampu aku ungkapkan.

mempunyai barisan aktor yg begitu tampan sehingga meragut pandangan mataku.

mataku tertancap pada wajahnya yg begitu suci.

wakaka :P

namenye 'KIM BEOM'

watak dlm tu so yi jeong.

aduu sgt mempersonakan la makhluk ciptaan tuhan ni.

mmg aku x lepaskan pandangan langsung.

dan sekarang aku mengakuinya.....

"I LOVE KIM BEOM!!"

"aku suka kau...haha :) "



♥ u kim beom!

Thursday, June 3, 2010

im home!

Taiping!
lokasi yg terulung
ku menjejakkan kaki.
ahhhh hujan, sejuk.
x mcm ganu yg kemarau.
heh heh.
syiok!! ♥

Monday, May 24, 2010

spesel to DIBA my greatest fren ever~

"Diba! AKU RINDU KAU!"
"sumpah aku katakan yg ia tersangatlah BENAR!!"


"kau tak perlu meraguinya!"


'we may be far away, but our frenship remains true! i miss u!'



LOVE,
-ainhussin-

Sunday, May 23, 2010

(-.-) ?

aku skg x bape nk faham ngan keadaan sekeliling aku ni. ade yg camtu, ade yg camni. haishk..pape jelah. tp dlm² ketakfahaman tu, aku cube tok mendalami ape yg sbnarnye mereka mahukan. aku cuba menilai seseorg dr perspektif aku sniri, baik or buruk or sedang² baik or sedang² buruk. entah lah.. bila kenang balik mmg leh jd PSY aku ni. penat tau nk fikir pasal sume² ni, tp sbbkn nk teruskn hidup aku diperantauan ni, yg jauh dr kasih sayang ibu dan ayah serta family aku, aku bangun n paksakan gak diri aku ntok teros survive kt sini. lagipon 3 tahun je noin..saba saba n saba. ko dah berjaya menamatkan sem 2 kau dgn successful skali! bulan depan ko masuk sem 3 dah. pastu 4 patu 5 patu 6. pastu ko da posting. keje. kawen. teruskan hidup. kn senang. tp dalam nk tunggu masa yg menjangkau umur aku tu, boleh mati kekeringan aku kat sini.

"aku boleh!!"





psy : psikiatrik (in medical term )

Wednesday, May 19, 2010

happy nurses day :)




Tanggal 12 Mei 2010.


Hari bersejarah buat kami semua warga baju putih (nurses).


Hari yg meraikan kaum jururawat.



ape yg aku dpt?


1) Muffin dr radicare. sorg dpt 1. tp aku dpt 3. huahuahua :) tq Radicare.

2) Sapu tgn kale kuning. x larut air pon. baik x yah jd sapu tgn. :P

3) Cawan corak² bunga. kecik nk mampus. lau wat air milo, sepaket leh buat 10x. :))

4) Bunga telo. telo tu aku pecahkan, separuh masak tu. calet ngan roti mmg masyuk. :P

5) ohh x lupa...bekas letak sapu tgn yg xde lgsg pekdahnye. hahahaa nk buang syg :D


apeke ngokngek.
baru skg nk publish.
cite bekurun da.
tp tetap ku kenangi.
hehe ♥

katak mati terkangkang?

hujan lebat di mlm hari membuatkan aku rasa sejuk dan selesa. x sperti hari² biasa, panas + peluh + melekit + terik + silau n so on..byk lg kalau nak diperkatakan...tapi kesilapan teknikal di waktu ini adelah air yang kering di kolej aku.lantas aku terfikir,


'bagaimana air bole kering pada masa ni?'

sedangkan sebelum ni air yg melimpah ruah keluar dr paip membuatkan kami tak rase dia akan kering lgsung. aku cuba membutakan hati dr terus menerus menanyakan soalan yang tiada jawapannya ni.tetapi kehidupanku bersama senior² akhirnya membuka semula persoalan yg tersemat di sanubari ni.

senior yg sibuk memperkatakan tentang 'kenapa air tiada di kolej seharian' mencetuskan idea aku untuk turut besame join.aku mendengar perbualan mreka 1 per 1.akhirnya!!!


'persoalan yang bermain² di benak fikiranku sudah terjawab!!!'


tersebut adelah kisah disebalik misteri yg mncengkam jiwa kami sekalian,,,

akak 1 : ko tau x npe air x de? agak² ko en, ape yg jd eh?
akak 2 : mne la aku tau.aku x mek port sgt.da x de nk wat cane g.
akak 3 : ko x mek port? means ko x kesah la lau x mnd?
akak 2 : sengal ko ni. aku mnd da la.air kolah td en ade sikit lg.
akak 1 : hohhh pasal tu la air kolah tu kering.ko nye psl la ni!


akak 4 tibe² lalu disebelah gossiperz ni.

akak 4 : weh.korg da tau?
akak 1, 2, 3 : hahhh...apeee??psl air ke?
akak 4 : aku de cite geli kt korg ni...


akak 5 pun menyibuk...

akak 5 : aku dgr kte paip bwh tanah bocor teruk?
akak 1 : yeke? kalo bocor mne air btakung melimpahnye?
akak 3 : ha'ah..betui gak tu. aku x nmpk air pon kt tanah tu.
akak 5 : ni yg aku dgr dr puan la...


akak 4 dgn muka x puas hatinya trus mencelah.

akak 4 : wey.korg ni x tau kes sbna ni.
akak 3 : da tu, cpt aa citenye.
akak 4 : cite dye, ade katak mati lam tangki!
akak 2 : *gulp!
akak 5 : ko tau mne ni..ko bia bena..
akak 4 : aku tau la.aku ikut radicare round td kt tangki tu.
akak 1 : da tu npe x ckp hal sbnanye je?
akak 4 : ko nk sume student geli gleman ke?dgr air yg diorg mnd tu air bngkai katak?
akak 2 : *gulp the double.
akak 4 : ni puan yg suh tuka cite.nk jge hati student.
akak 5 : hampeh nye puan! geli aku...yekss


kembali pada kisah akak 2 yg telah awal mandi.

akak 1 : hah! so, air yg ko mnd td tu air badan katak aa?
akak 3 : hahah...pasni jd puteri katak la ko...wakaka
akak 2 : x gune nye membe.!!



gelak ketawa pecah dr trakea akak² tersebut bergema di depan bilik aku. aku pun turut sama ketawa pecah perut. akak 2 hanya mampu mengembangkan hidungnya smbel menjeling maut pada kami. ahaha



soksek² : hargailah air selagi dia masih ada :)

Tuesday, May 18, 2010

sound of water "tap tap tap"

pagi yg gebu, selepas lena beradu...

"ah! x de air. cane na mnd ni. abes la busuk aku g wad! hesh~ "



tengahari yg mendung kelabu, selepas selesai syif di wad...

"la?x de air lagi?gile la kolej ni...xpe, minyak wangi still bebau harum :) "



petang yg sibuk, selepas keluar membeli makanan...

"hoi..ape ni.air dr pg xde. aku busuk tahap bangkai da ni!!"



senja yang damai selepas maghrib...

"walaweh..over da ni. sape lak telan tangki air kolej ni!!"



malam yang pekat, hujan yg berjalur-jalur...
"aku tekad! malam ni aku mandi air hujan..demam pon demam la..."




soksek² : tubuhku tidak menjamah air seharian..
(aku x mandi seharian laa..)
ga ga ga ga bwekkkksss~

semangatku....

dikeheningan pagi yang diselubungi hujan yang lebat.......



adik : k.ain², bgun la kak..kak syif pg kn?
aku : alaaa..awl g la beb.
adik : kol bpe da ni akak.nnt lmbt lak g wad.
aku : huhhh..yelah...~


dgn pnoh kmlsan yg menyelubungi perasaan, aku pon bgun la.
dgn doa bgun pagi yg tlh siap kulafazkan, aku lapkn doa td diraut wajahku.
(sunnah tu..ekeke)
dgn pnoh gaya aku menarik towel yg tesidai.


aku : pergh! sejuk bapak towel ni.mls ah mnd.
adik : eee yek..busuk aa akak, nnt dr.amru x mo.
aku : aish..amru! kne mandi ni.


dgr je DR.AMRU..trus aku smgt..wahahah
yeh yeh.
stlh selesai mnd, sejuk yg x tekate, aku menggigel seketika.
ku pkai deodorant, sikat rmbut, pkai bedak, calet perfume sket.
baju uniform yg dr smlm tlh di'iron, tanpa 1 kedut yg ada, aku sarongkan ditubuhku.
pergh! wangi da...


ready to eat!!


di dewan makan....

syaz : yah..aku lambat!!!!
aku : la...pesal ni?
syaz : yela..kalo nmpk ko kt dining ni, komfem² aku lmbt la.
aku : haa?
syaz : ko pnah ke awal? sokmo lmbt je.hahahah
aku : ehh lu ni cikaro...gua tibai mulot lu nty..har har har
syaz : ko mmg salu lmbt pon.g wad lmbt, g kls lmbt, tp mkn laju.
aku : ye ah! nak sehat.kne la mkn...hampeh tol ko ni....bwekk


aku mengisi botolku ngan air milo yg makcik dining sediakan.
duh!~ abes kempis botol aku.lupe lak air pns...kecut da botol..uwaaa
so, aku letakkn botol kempis td didlm peti ais.
perasaanku, "ahh..xpe, g wad nty mst zu bwk air gak..haha"


di wad....stelah slesai amek report...


zu : hah.ain tu glbh smcm, tgu dokter dia sampai la tu.
k.shila : yeaaa yeramme.
aku : hahah...mne dia mnee dia...
zu : tu ha..da smpy..ceh :P
aku : [-sensored- *uploading error]


yehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
kesimpulannye...aku semangat gile wat keje kt wad sbb de dr.amru disisi.
heheheheheheh..lev u lev u.

Monday, May 17, 2010

i ♥ u bubu.



"oh tuhan satukanlah jiwa yang tak sehaluan,
namun hati kita sama dalam cinta....
oh kita berdua bagaikan malam dan siang,
kan bersama hanya pada waktu senja yang suram......"




i ♥ u..u're complete me!

Saturday, May 15, 2010

aku benci kau!

bodoh.
bangang.
bongok.

~phew

Friday, May 14, 2010

blah la lu!

i hate u. hate u so much!
after all this things happen.....
  1. its hard to believe u again!
  2. its hard to love u again!
  3. its hard to miss u so much like usually we do.
  4. its hard to being sooo loyal!
  5. its hard to keep thinkin bout u all the time.
  6. n its not that hard to forget u, all memories of u, n all dat u have done to me.

so..go away. stay with ur life.step out from my life n live without each other!

GOOD BYE!

Friday, March 5, 2010

1st day at home!

dok uma mkn cekelat. hehh...dok asrama mkn ckelat mmg x puas la..sbb kne beli sniri.ckolat en mahal :P dok uma beli guna duet mak bapak.

hueee heaven~


da balik uma.x tau nk wape pulak..membe² aku sume x cuti.aku je cuti sorg²..pelik tok kolej aku ni.so nk kua pon, kua ngn mak aku jela.abah aku mmg x ekot g sopink² ni.haha..akak aku ckp dye nk balik esok.perh..abeh la aku.kne jge ank buah..

adeiii~

Thursday, March 4, 2010

PutraKu ♥

Aku yang terlelap sendiri
Terlelap sampai tak sadar diri
Ku lihat sang pujaan hati
Datang melangkah terus menghampiri
Namun sungguh sayang
Kau hanyalah sebuah mimpi
Terbangunkan pagi bersama matahari


"Aku bergetar di sentuh dia
Mataku terbang sampai ke langit "
Tubuhnya pun indah ku pandangi
Putih mulus dan seksi
Terjalin seperti sang bidadari
"Kan ku peluk dia sampai mati"
Rambutnya pun indah bagai putri
Mirip iklan di TV
u bubu!

Taiping..muah muah muah

yeaaa..

ahernyaa..

aku suda sampai di Taiping!

huhu....

naik bus 13 jam.

sakit pinggang + ponggong + tulang blkg

aduuu..tp manfaatnye,

sangat²ku hargai.

sampai juga aku ke destinasi yg ingin dituju.


ku kucup tangan ibu dan ayah,

peluk mereka dgn erat skali!

kuberikan kucupan mesra dipipi mereka.

bergenang air mataku,

rindu yg ku pendam slama ini,

terungkai akhirnya...

huu..ya Tuhan.

sesungguhnya aku amat bersyukur.

kerna Kau telah mengurniakan mereka yg amat aku hargai dlm hidup ini.

yg sentiasa mengambil berat tntg hidupku.

yg tak pernah alpa memberikanku semangat!

yg mendoakanku pagi hingga malam.

yg tak pernah mengeluh dgn sikapku yg degil.

ya..macam² lagi...

adeiii...sedih² (feel lebih lak aku ni)

aku bersyukur ya Tuhan...kau panjangkanlah umur mereka Ya Allah.

berikan mereka kesempatan untuk melihat kejayaan aku.

huuu :)

peace!

Monday, March 1, 2010

befdey kart tu zara ♥




"hepi befday tu u,
hepi befday tu u,
hepi befday tu zara,
hepi befday tu u.."


(me and zara)



hehe..baru nak publish kad yg aku wat xlusif tok zara. aku wat kad je. sbb x beli hadiah pon.. ok la en. sumenye berasaskan sipot. aku kutip sipot² ni kat blkg kolej aku je (Pantai Batu Burok) sblom bawak balik tu sempat gak la aku jampi² sipot² tu, takot lak lau de penunggu ke en. hehehe kite x tau.sume kuasa tuhan. erkk...
warga yg menulun aku mengutep sepot adelah :
lynn
nysa
(thanx guys! u! )

Sunday, February 28, 2010

mission : hunting!

motif : memburu fon baru
tempat : mydin mall
mangse : Lynn
pemangse : aku, sarah, zara
senapang yg digunakan : budak cina yg comel

fon yang diburu. nice sweet n simple!
mmg simple sgt, tp function byk.......keypad dye yg best tu.

mangsanya dengan 'peace' dan 'senyuman' sbb bakal mendapat fon baru
haha!


si pemujuk yang berjaya dalam misi memujuknya
mmg comel apek ni. aku ase lynn beli pn sbb budak ni comel kot
hehe


kami yang bersekutu pujuk² lynn smpai dye beli fon tu.
pdahal duit minah tu kitorg pn x tau byk mne dye ade.
hahaha..mcm² ayat tangkap muat kitorg luahkan.
smpy dye beli fon tu. huee :)
kitorg godam fon dye amek gamba.
punyela byk.hee
masheh lynn!

mydin mall ♥


kalo g mydin x sah kalo x try sumthin, patu snap pic, patu publish. haha itu adelah kitorg. test je, x beli pon. pkai redah je.jnj gamba tetap amek.hehe (kt ganu ni de mydin je..sedeh!)



da sopink smpy zero akaun kt bank, g makan pulak. (keje rutin pas sopink) aku pilih cakuek sbgai santapan ptg td. sedap...mne x sedap, nme kedai dye char kuey tiow penang. yo yo'oo je.hehe makan makan dan makan. kembong perot pon sumbat lagi.


pastuh g karok pulak..(asek karok je) eit, gamba karok x de.haha tempat gelap en. kalo amek pn x clear mne. byk gak lagu nyanyi, sumenye yg hi tone. giler bapak cam nk pecah ank tekak. tp mmg mantepp! da abis lagu, tambah lg, tambah lagi, dan lagi. heee

balik, pakcik zamri amek..syg upenye dye kt kitorg.
"pakcik tahu doh, kalu kamu kuo mmg sokmo balik lambat. pakcik tunggu kamu le ni.."
alalala...muchas grasias pakcik! hehe balik sempat g singgah killiney. beli air.sedap gile air dye. pekat dan berkrim. hehe

sampai bilik, mandi, online, rokol.. patu tidor...zZZzzzZzzzZZZZzzzz :P

Saturday, February 27, 2010

sayang bubu sangat ♥


rindoo bubu! nak videocall x leh.
pesal tah, gamba jd blur je mlm td.
so kitorg webcam jela. huhu
suke tgk bile bubu cenyumm...:)
"chomeyll sgt!! "
sayang bubu selamenyerr
♥♥♥

bilik aku cc :P

ni lah nisa...dtg bilik aku, online je..siap posing g..dye ingat cc ke.haha
tp aku redo je.sbb dye kwn aku en.
bile aku usha je, dye ngah o9 fb.
fb je..pelik la dye ni.
patu mulut bukannye diam.asek komplen je,

"ishk kecik betul, x puas aku.."
haha..gune laptop aku byk komen pulak, tau la lptop aku tu kecik.

"ko nk gune, ko diam. lau x baik ko bla je dr bilik aku ni."
haha..amek kau!!

naseb aa dye ni jns hati kering. ckp la pape pn, dye wat derk je.
tu yg best tu.tp dye ni aku salute 1 benda la.
dye mmg baik punya!!!
syg kawan oo dak ni.nmpk je mcm ni.
hehe.

Friday, February 26, 2010

Kill i Ney!!


KILLINEY...ape mksud tu? pelik je.
sbnanye tu tmpt mkn la.
kt ganu ni sume pon pelik belake. :>
dye cam standard secret recipe la.
tp x de cake pon.mkn² cam stik² camtu la.
tp beb, mknn dye mmg sedap..
mura lak tu...:)

mlm smlm singgah ngn cik zamri, g beli air je pon.
skali test, aku beli horlick ais, perhhh pekatnye.
siap de butir² horlicks lg.mmg mantap.
so plan ngn zara, esok komfem mkn sini.
tu yg pegi tu.aku, zara, nisa, ngn zu. (warna mengikut tema baju)

sblom mkn sempat g expo.
beli baju 3 helai..yeh yeh yeh.
comel² baju kt expo tu..
huhu...rm10 lak tu.mura je...
nisa aa pling byk borong.smpy rm60 lbh kot dye nyer blnje.
tu la..x leh btol dpt elaun korg ni..
haishh~
(aku pon sme je...:P)

zero is nothin dude!

ape yg zero? macam² skg kt aku yg zero.
expesheli WANG!!!
wang aku skg zero.lam bank tinggal nyawa² ikan je.
kalo nk kuakan pon x bole da.haha
penin la skg ni.naik sem 2 makin byk prob nimpe aku.
adui~


bukan nak ngeloh.tp tah la.tensen! tau x tensen!!
ngan subjek yg makin tgkap muat² otak aku ni..
payah la~
lagi² subjek pn.j (bukan nama sebenar) aku dok salu berangan je dlm kls tu.
susa la nk fokus kt dye.
"coz she's disorented!"

same je ngn pn.m (bukan nama sebenar).
turut sama kalut.myb double kot.lebih la dye ni.
cam x reti ngaja je.cane leh qualified jd pngaja tah la.
"puan jgn gelabah bole tak? "


haish..mau mampus aku lau diorg bce blog aku ni.
"tolong la puan...sy mmg x faham habok pon puan aja.."
rintih hati aku...

exam bulan depan..ape aku nk jawab?

dlm kls mmg nmpk cam pandai...puan tnye mmg aku leh jawab je sume.sbb nota dpn mata.

tp nk menjawab dlm exam lain wey.nota x de nk tiru.

haha!






nurain

KFC..♥

haishk..keje kitorg mkn je.
mentang² la elaun da dpt.makan.....
perot da kembong da, tp still jolok.
x paham aku..hahha

tp kali ni lain.zara ajak mkn kfc.
dye banje!!
WOW!..best bapak..
kenyang siot.3 ketol ayam!
hahahahaha

tengs zara




Saturday, February 20, 2010

sian nisa sakit...


sian nisa ye..
sakit kembong perot..
haha..
sampai masok A&E tu.
hikhik...
yg beznye,
muka steady je.
x ubah² pn reaksi.
haha
siap baring baekk punya kt ats kusi.
aduu..malu siot!
tp mmbe nye hal..ok la :)

frens..


ni kawan² aku..
ramai g...
tp keluaran akan datang aku boh lagi eh..
haha...
sblah yg buat peace tu : lynn
yg buat peace tu : nisa
yg free hair tu : zara
yg sblah free hair tu : aku la..

haha

outing day..

inilah keadaan pondok pak gad lau tibe hari outing kat kolej aku.
bapak besepah kad matriks..
hahahaha...
lagi² baru dpt elaun.
besopinkk ler deme....
hihihi
temasok lah aku juge
:)

19 Feb 2010 ♥






kua td...g mydin.
haha. da x de tmpt laen da nk kua kalo kt ganu ni.
bosannn...:P
g karok td..gile la byk lagu.
haha..besh!