Si Ain menjadi anak kepada Pakcik Hussin dan Makcik Faridah :)

Wednesday, August 17, 2011

blog baru.. blog baru!!


BERTUKAAARRR!!

click here :

tu blog baru aku.
blog ni, dah x syg tuan.
dia nak sgt suh aku buang.

ok.ok. aku buang.
sbb merepek2 da jd kt blog ni.

kesian...

so..jgn lupa folo :)
timakaseh!

blog baru.. blog baru!!

BERTUKAAARRR!!

click here :


tu blog baru aku.
blog ni, dah x syg tuan.
dia nak sgt suh aku buang.

ok.ok. aku buang.
sbb merepek2 da jd kt blog ni.

kesian...

so..jgn lupa folo :)
timakaseh!

Tuesday, August 16, 2011

Budak! heLp!


Budak. tolong mummy!!
kenape sidebar mummy turun bawah?

da penat cek html code tu.
#sidebar-wrapper la...mcm² wrapper lg lah :P

pening suda.. budak, tolong.

dah tanye org lain, diorg sume geleng.

Monday, August 15, 2011

malu nak cakap.

bulan puasa ni, ape yang kena ikat?
"syaitann!!!"

betul. bijak skali jwpn itu.

kalau syaitan yang kena ikat, siapa yang ganti setan?
"nafsu!!"


wah bijaknya anak² sumua.

kesimpulannya disini, nafsu aku bulan puasa ni melonjak-lonjak.
tak tau nak kawal camne.
susah tahu!!


tak dipanggil mahupun diseru.
autometik, suis dipetik. ON!
arrghh. payah na tahan :P



nafsu banyak kategorinya.
korang pk sniri lah :)


Saturday, August 13, 2011

si buncit yg gembira dgn makanannya.


tadi kan. tadi tadi tadi... kan.
kite en.. kite kite kite..kite kan.
bebuka poasa kat hoteeeellll.
ngehhh ngehhh ≧^◡^≦

ngan dokter dokter. ٩(●̮̮̃•)۶
hensem :P

Hotel Permai Inn Kuala Terengganu destinasinya.
pelbagai makanan dihidangkan.
aneka juadah tersedia.
*ayat bajet macam nak raya dah.

sungguh! banyak sgt mkanan.
dari yang manis masin pahit masam sumua ada.
perut ni, perut ni, macam na meletoppp.
bulat sgt.
ok ok, kali ni aku mengaku.
aku dah buncit. erk =.=''
tp itulah hakikat.

mak aku kata :
"bulan poasa ni makan ikut had, jgn ikut nafsu.
nanti membazir, jd kawan setan.
satu²nya setan yang terlepas dr ikatan bulan poasa ni, kau lah :P"

dasat kn stetmen mak aku. nasib tu mak.
ishk....makan dalam. :P

so. ni gamba yg kami sempat snap.
gamba si budak buncit. kehkehkeh.
maafla, sumua ta snonoh punya.
x reti la nak amik gamba comel².
pooddah!


(besame ms kimchee *pelik nama macam makanan korea yg masam2 tu. )

(ad, nomei si syaz, echalok, jajai)

(begamba sebentar besame vanidah :P)

(amacam? nampak sedap kn. sbb sedap la aku jd buncit tahu tak!)

(dengan sara si monchet)

(sedap kan? pecaye x, sumua ni licin. kami tak membazir!)

(aku credit pic ni. sape snap nih??? tengkiu weh, aku nampak cantik. haha)

(muka kenyang yang happy)

(dengan echa si boyot, cha pandai kau cover aku munye prut!)

(ok fine, dlm byk² pic, ni la yg paling sopan. tengs :P )


happy sioooott. perut kenyang!
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki :)

(▒)(▒)
(▒)(♥)(▒)
(▒)(▒)

ஜ۩۞۩ஜ

sahur dan puasa.


selamat bersahor kalian :)

harini sahor nestum je.
nestum sejuk lak tuh.
aku bajet panas, rupanya sejuk.
tak sior tekak aku nak nelan.
aicicah!!

salunye saho dgn membe mkn nasik sepinggan.
ni pinggan pon x de, nasi pon xde.
mls nak amik.
sbb da agak telambat.
nanti bunyi azan, mencekik la kau nak habiskan nasik.

kita mkn saho nasi dlm pinggan kena bagi habis,
sebab mak aku kata :
"licinkan makan saho, nanti tghari prut krukk krukk"
a'aa la. aku mengaku teori ni agak betul.
sbb pernah x habis mkn time saho, sbb tekak loya sgt.
then siang haru perut rse berangin semacam je.

nasihat aku sebagai nurse,
"kalau da tahu gastrik tu, bangun2 la sahor.
telan ubat gastrik korg tu skali."

Alhamdulillah, aku da puasa 6 hari lengkap.
mane 6 hr lg?
aku raya laa...haha. awal2 dah tinggal.
semoga rezki aku pnjg dpt habiskan puasa ni dengan jayanya.
Aminn :)

chaiyok!